Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

4.6.2013

Perhonjoen SM-karsinta 1.6.2013

Taas olisi yksi kisa tälle kesälle käyty. Perhonjoen kisat järjestettiin Kaustisilla, joten tiedossa oli jonkin verran ajamista. Alun perin oli suunnitelmissa mennä paikan jo perjantaina, mutta pienimuotoisia järjestely ongelmia ilmeni lasten suhteen, joten lähdin lauantai aamuyöstä 2 hujakoilla ajelemaan kohti määrän päätä. Paikallekin kerkesin ilmoittautumaan ajoissa, vaikka alkuun uumoilin hieman tuosta myöhästyväni.

Ilmoittautumisen kanssa samalla saimme syödä aamupalaa ja tämän jälkeen vielä arvonta, jossa itselleni nasahti B5 lappu.

Kisat hieman poikkesivat normaalista, kun lajeina oli kirjolohi, harjus, taimen sekä muut kalalajit joiden alamitta 22cm, harjuksella ja taimenella lakisääteiset mitat, sitten kisoissa oli kolme hieman erityylisä koskea Mosalankoski, Markunkoski ja Ojalankoski, näistä viimeinen toimi ns.kisakeskuksena, joista kalastettiin yläosa,keskiosa ja alaosa yksi kustakin koskesta, jolloin tuli kalastettua kolmea eri tyylistä aluetta ja hieman eri kalalajeja. Jokaisen jakson pituus oli 1h 20min ja saman verran valvontaa.Kun setit oli kasailtu valmiiksi, virittelin tuon uuden VacRacin autoon ja latasin kamat siihen. Toimiva systeemi etten sanoisi, ei tartte vapoja katkoa siirtyessä paikasta toiseen autolla. Hakalan Tuomas hyppäsi vielä kyytiin ja lähdettiin ajelemaan Mosalaan avaus jaksoille.

Valvoin ensin Tuomaksen kalastusta ja muutaman kalan hän sieltä löysikin. Näistä yksi pääsi ihan hyppy kuvaankin mukaan. Samalla yritin seurailla VA:n kalastusta alemmalla poolilla jossa itselläni oli avaus edessä. VA sieltä taisaisesti kalaa nosteli ja siinä mietin, että näinköhän sinne minulle mitään jäi.Aloitin itse sitten vuorostani oman kalastus vuoron ja heti alkuun sain pienen tärpin siiman päähän. Ei pysynyt ei. Hetkeä myöhemmin sain perhot kiinni jonnekin, joka sitten lopulta osoittautui VA:lta pohjaan jääneeksi perukkeeksi, tästä muistutuksena sain yhden perhon VA:n rigistä ylös asti. Piti vielä heittää uudestaan samaan paikkaan ja näin jäi omakin setti sille tielle. Kalaa ei kuulunut.

Siirryin hieman alemmas ja jatkoin kalastamista. Sain hennon tärpin melkein jalkojen juuresta, uitin perhoja samaan kohtaa uudelleen ja silloin kala otti kiinni niin hyvin, että nousi haaviin asti, ensimmäinen mittakala ahvenen muodossa kaukaloon ja blänkit vältetty. Surrailin siinä alarajaa kohden, mutta ei tapahtumia ennen kuin vasta paluu matkalla. Sain lähes samasta kohtaa josta ahven nousi, niin 39cm hauen haaviin ja kaukaloon. Kaksi kalaa ekalta jaksolta, mutta ei niillä paljoa juhlittu kun jaksosijoitus oli 8.

Tämän jälkeen oli ohjelmassa ruokailu jossa saatiin nauttia Kaustisten TB:n jauhelihakeitosta ja hyvästä seurasta kera muiden kisailijoiden. Tästä tuli siirtyä takaisin kisapaikoille, joten suunnattiin Tuomaksen kanssa Ojalankoskelle jossa oli päivän toiset jaksot edessä, tällä kertaa B aloittaa ja A valvoo.

Poolille saavuttua Ilveksen Markku ilmoittautui valvojakseni, hetken siinä poolia katsellessani, oli aika selvää missä kalaa olisi jos olisi, paikkoja oli useampikin, mutta yksi tietty pisti eniten silmään. Siitä aloitinkin kalastamisen, eikä montaakaan heittoa tarvinnut kun kala kävi puremassa perhoa, mutta ei pysynyt. Toisaaltaan tuo osoittautuikin alamittaiseksi taimeneksi, joten parempikin näin. Jatkoin alueen ronkkimista, mutta ei mitään. Lähdin käymään poolia läpi, mutta en löytänyt kuin yhden salakan joka tuli ylös asti. Ei tämäkään kylläkään mitallinen. Ihmettelin kyllä kovasti, kun ei kaloja tästä löytynyt, vaikka sellaisia monttuja/poteroita oli, joissa niitä olisi pitänyt olla. Blänkki kierros ja sijoitus pisteitä edellisten 8 lisäksi 9 kpl ja päällä 17 pinnaa. Ei ehkä paras tilanne kisan puolivälissä.Tämän jälkeen valvoin vielä VA:n kalastamista samaisella poolilla, eikä hänelläkään ensi alkuun hirveästi tapahtumia ollut, yksi tiputus. Löysi kuitenkin vielä vastarannan puolelta kirren kauloon asti ja jatkoi siitä sitten tuolle edellä mainitsemalleni paikalle, jossa sain tuon pienen taimenen hetkeksi kiinni. Täältä VA löysikin tuollaisen 62cm hauen, joten en enään ihmetellyt, ettei tuosta itselleni kalaa osunut, tosin tuo haukikin olisi itselle kelvannut.

Jaksolle kolme suunnattiin sitten Markunkoskelle. Täällä pääsin aloittamaan kosken yläosilta, joista sain heti toisella heitolla kirjolohen siiman päähän, tämä vain ei ollut yhteistyö haluinen ja otti hatkat loppumetreillä. Siinä sitten jäi perhot hetkeksi lillumaan paikoilleen, niin johan oli toinen kala kiinni, ahven ylös ja kaukaloon, vaan alle sallitun. Hieman harmitti, kun pari pummia alkuun. Onneksi ei montaakaan heittoa tarvinnut ihmetellä, kun puiden lata löi perhoon kala, jälleen ahven ja tällä kertaa mitallinen.

Jatkoin poolia alaspäin, kun kosken niskalta iski jälleen kirjolohi kiinni, pari hassua potkua ja ilmalennon jälkeen omille teilleen. Jokin mättää kun en kaloja saa pysymään, kummittelee edellenin Hartolan reissu niskassa. Koukut terässä ja siimat kireänä, ei omia mokia. Turhauttava tilanne.

Kosken alta löysin syvän montun, josta sain jälleen kalan kiinni, tällä kertaa pysyi ja pääsi haaviin asti, 40cm kirjolohi kaukaloon. Hetkeä myöhemmin samoilta seuduilta uusi tälli, valvojana toiminut Markku sai kaukalon käsiin ja itse haavin toiseen, kunnes tämäkin otti ja lähti. Jatkoin poolin kalastamista, mutta en enään tavoittanut kuin yhden tärpin alueelta. Taisipa jaksosijoitus olla tällä kertaa 6. ja kokonais pisteitä kutakuinkin 23kpl.Sain vielä ilolla seurata VA:n kalastusta ja ottaa oppia. VA löysikin alkumetreiltä kalan, mutta tämä onnistui tartuttamaan päätyperhon pohjaan/kiveen ja lähti menojaan, arvelut hauesta oli aika vahvat. Seuraavaksi VA kalastikin tyhjää liki lopun jaksosta, kunnes viimeiselle vitoselle lähdettiin, VA oli vastarannalla kalassa ja löysi kirjon, suunnilleen juoksujalkaa kahlasi yli, kala kaukaloon ja takaisin mestoille, vielä toinen kala n.30sekunttia ennen ajan loppumista siiman päähän ja sitä myöten haaviin. Pienoisten tuuletusten kera. Kyllä se on upeaa työskentelyä, vaikka kiirettä meinasi pitääkin.

Tässä sitten linkki kuviin, joissa nuo ihanat pienet verenimijät pääsivät kuvaan, näitä sitten muuten riitti.Tulos lista kärki viisikon osalta seuraavanlainen...

1.Valkama Atte
2.Pölkki Esa
3.Nieminen Saku
4.Kallio Kai
5.Yli-Soini Mika

Onnittelut palkintosijoille ja koko kärki viisikolle, josta hieman itsekin ennen kisaa haaveilin. Finaalipaikkaa silmällä pitäen, ensi kerralla uusi yritys.
Oma sijoitus oli lopulta 16. elikkä kutakuinkin kolmanneksi viimeinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti