Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

25.7.2014

Meltausjoki 2014

Tulipa heitettyä tuo reissu jo jokin aikaa sitten, vaikka onkin hiljais eloa täällä pidellyt. Tuntuu että on kauhea kiirus koko ajan, eikä kerkeä kirjoittelemaan höpinöitä tänne.

Startattiin perjantaina 6.6 kohti Meltausta kahdella autolla, toinen täältä pk-seudulta ja toinen Mietoinen-Raisio akselilta. Tavattiin hirvaskankaan abc:lla ja siinä sitten kaffea naamaan ja matka jatkui kohti määrän päätä.

Saavuttiin sitten lauantaina rovaniemelle jossa kauppareissu ja sieltä sitten mökille.

Kasailin mökillä pinturivehkeet kasaan ja muutenkin kevyellä vehkeellä oli tarkoitus kalastella harria ja mahdollista siikaa. Vesi oli vain ylhäällä kun saavuttiin ja aurinko paahtaa porotti kuumasti taivaalta. Sain kuitenkin käytettyä heti kättelyssä harrin ylhäällä, joten ihan kohtalainen alku. Vesi tosiaan huilasi rantapolulla pajukkojen ja metsän välissä osittain, joten mitään helppoa kalastusta ei ollut odotettavissa.En nyt ala päivittäistä raporttia enään kirjoittamaan, mutta hiukan täytyy reissusta vielä purkaa.

Serkkupoika pyrki kalastamaan myöskin perholla ja häntä siinä hieman avitin, mutta kun ei löytynyt oikein mitään eloa mistään päin jokea perhoihin, niin tuskastuuhan sitä. Virveleillä sällit nosteli muutaman hauen viikon aikana ja itse sain pikku harria useampia. Suvannoissa ei ollut perholla oikein mahdollisuutta kalastaa kunnolla, joten meni hieman naatiskeluksi tuo reissu suurimmalta osalta. Mutta sehän se on loman tarkoituskin.

Kasailin viikon lopussa itselleni vielä streameri tarpeet kasaan ja kävin nakkelemassa niillä hiukan taimenta, jos vaikka joku löytyisi. Löytyihän sieltä sitten se yksi taimekin reissuun, kaunis 47cm täpläkylki joka pääsi jatkamaan matkaaansa joessa kuvausten jälkeen.

Mikään järisyttävän kalaisa reissu tuo ei ollut, liekö syynä tuo veden korkeus ja sen lasku viikon aikana (tippui n.40cm) Mutta niihän se yleensä on, että paremmat kelit alkaa kun itse poistuu paikalta.

Tässä vielä hieman kuvia reissusta ja loput tämän linkin takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti