Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

21.6.2015

Perhokalastuksen kelluntarengas SM-kisat, Kerimaan Kannantakainen 2015

Jaahas, sitä on jäänyt sit hiukan tekstit puuttumaan blogista sitten elokuun jälkeen.
Toisaalta en ihmettele, kun on ollut vähän muutakin elämää kuin kalastus, mutta siittä ei enempiä.

Otin perjantain 12.6 lomapäiväksi, koska kisat alkoivat jo tuolloin illalla yhden jakson verran. Aamulla lähdin suuntaamaan kohti Kerimaata ja sinne päästyä piti sitten alkaa hiukan kamoja kasailemaan ja ihmettelemään mitä kaikkea edessä olisi.

Kannantakaisella kaloja pintoi siellä täällä ja hiljalleen tuulikin rupesi tyyntymään ennen starttia.
Kaikki 10 kilpailijaa oli valmiina kun annettiin lupa siirtyä vesille. Itselle oli aika selkeästi tiedossa mitä teen tai miten aloitan. Eikä pillin vihellyksen jälkeen mennyt kuin parin heiton verran, kun ensimmäisen kerran kalat antoi tuta voimansa. Hirveä vastapallo tälli ja piuha poikki. Tätä tapahtui kyllä muillekin, joten tiedossa oli varsin meno vilkkaita kaloja, olihan lammessa isoja kirjolohia, taimenia ja vielä isompia nieriöitä.

Itse sain jaksolle kolme kalaa kaukaloon asti ja lisäksi mukaan mahtui useampi karkuutus ja tälli. Yhden taimenen ja parin kirjon voimin olin avaus päivän jälkeen vielä ihan kohtuu sijalla 5.Ilta meni enemmän ja vähemmän turhia joristen ja muutaman sandels tölkin tahtiin, yön nukuin autossa, siis sen mitä nukuttua sai.

Aamupalan jälkeen olikin aika siirtyä takaisin tositoimiin ja aamun jakso vihellettiin käyntiin klo 8:00. Heti toisella heitolla sain kalan siiman päähän, mutta hetken tappelun jälkeen kala veti pidemmän korren. Koko aamun jakso oli iteselle aika moista tuskaa, tuon ensimmmäisen tällin jälkeen ei kuulunut eikä kolissut kaukalossa. Rankka plänkki kisaan, mutta onneksi oli vielä pari jaksoa vielä jäljellä.
No jos ny ihan tosissaan ollaan, niin kyllähän se kalakin sieltä sitten lopulta nousi, tosin vei multa 15-20min jakson lopusta kelluntarenkaalla surffailuun ja sen toivomiseen, että vapa pysyy nipussa. Oli sitten #6 keppi kohtalaisen hyvin kierona, kun kala paineli liki suoraan kohti ja helvetillistä kyytiä suoraan renkaan alta, oli kyllä varsin nautinnollinen väsyttely tuokio ja toive isosta nieriästä eli. Tosin tuo toive mureni, kun kala ensimmäisen kerran pintaantui renkaan vierelle ja ilmoittaen olevansa hauki. Arvioin pika silmäyksellä kalan tuonn 6-8kg hujakoille, mutta todellisuus iski vasten kasvoja kun sain kalan viimein haaviin ja kiikutettua rantaan. Kisakala tämä ei ollut, mutta päätin tappaa aikani tuohon ja hinata mörön kuiville. Jakson jälkeen käytettiin kalaa vähän puntarissa ja mitalla... loppu lukemat toi itselle vihdoin kerho- ja ennätyskalan. 11,31kg ja 115cm mitoilla. 0,25mm perukkeella ja pienellä mustalla liitsillä saatuna tuo on varsin vakuuttava saalis. Että on se kumma, minäkin kun pienen ikäni olen haukia pyytänyt, liki kymppiäkin päässyt, mutta ei tuollaisiin lukuihin, niin silloin kun pitäisi kalastaa kilpaa kirjolohia, taimenia ja nieriöitä, niin minä se tapan aikani tuollaiseen. Oman tovin siinä ehdin tosin miettiä perukkeen katkontaa, mutta sisu ei antanut myöden.Seuraavalle jaksolle vaihdoin hiukan settiä, mutta ei se paljoa lohduttanut. Kaloista ei tullut edes tuota yhtä tärppiä eikä enempää haukia. Tosin ajatukset ei ihan ollut ehkä vaadittavalla tasolla ja kalastuskin hieman ailahtelevaa.

Ruokailun jälkeen vedettiin vielä viimeinen jakso, jossa sain yhden varovaisen tärpin kalasta, mutta muuten piteli hiljaista. Eikä juuri ollut hirviästi motivaatiota enään kalastaa kunnolla, kun ei ollut mitään suuntaa enään ylöspäin.
Joten loppu tuloksissa olin ihan ansaitusti porukan viimeisenä, mutta en sentään vissiinkään ilman palkintoa silti jäänyt, tuosta möröstä taisi tipahtaa ilmainen yöpyminen Kerimaalla, joten ehkäpä sitten käyn ottamassa revanssin noiden muiden kalojen kanssa.

Kisan suurin mitattu kisakala oli 75cm nieriä, lisäksi oli useampia +50cm kirjoja, muutama taimen ja nieriä lisäksi.


Upea paikka se oli kalastella, ainakin porukka teki siitä upean.

Kärkikolmikko näytti tältä
1. Juhani Rosenström
2. Petri Virolainen
3. Jari Jylhä

Onnea mitallisteille tätäkin kautta.

Tästä pääsee vielä katsomaan loput kuvat kisoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti