Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

30.3.2014

Nukarin ja Karkkilan korkkaus kaudelle 2014

Jälleen olisi hieman raapustettavaa.

Näin saunan ja parin oluen jälkeen on hyvä hieman istahtaa ja kerrata parin päivän tapahtumia. Nehän menivät enemmän ja vähemmän kalastuksen parissa, kuten nyt odottaa voikin.

Vaimo kyseli perjantaina lauantain suunnitelmia ja ilmoitin ettei sellaisia ole. Yllätyksekseni hän oli päättänyt ottaa lapset matkaan ja lähteä vierailemaan tuttava pariskunnan luo, tämähän sopi ja itse sain pakata kamat valmiiksi ja päätin suunnata lauantai iltapäiväksi Nukarille hieman katselemaan maisemia ja samalla vähän oikomaan siimoja.Aurinko helotti täysin kirkkaalta taivaalta ja lämpöä oli muutama aste vajaa 10. Varsin keväinen keli, niin mikäs siinä on kalastella. Päästyäni paikoille, oli ensimmäisenä työnä ottaa pientä hallintaa paikasta ja ajaa laittomat mato-onkijat tiehensä. Tämän jälkeen pääsi keskittymään olennaiseen. Vettä oli aika passelisti, vaikka väri olikin varsin kuraista, kuten osasin odottaa. Päädyin rakentamaan settini lähinnä vastaamaan lampikalastusta ja hakemaan heittoja kohdilleen, joten siimaksi valikoitui fast intteri ja siihen sitten erilaisia kevyempiä perhoja. Tosin kyllä tuo setti toimisi joellakin suvantopaikoissa, joita tälläkin reissulla kävin lävitse.

Tulipa nähty Aapoakin pitkästä aikaa ja hyvä tovi turistua tulevan kesän suunnitelmista ja tulevista Nukarin karsinnoista. Kaikille tätäkin kautta tiedoksi, että Nukarilla on rauhoitus päällä maantiesillasta alaspäin kisaviikonloppuna 30.5-1.6. itse kisat 1.6.

Kaloja ei juurikaan kuulunut, yksi varovainen tärppi sentään, joten ei aivan kuollut paikka ollut. Tuttu kalasta nappasi vastarannalta kohottelemalla noin 40cm taimenen, joka pääsi pikaisestai jatkamaan uintiaan. Hienoa että näitä kaloja Nukarilla löytyy. Yhdeltä niskalta näkyi pari makea pyörähdystä pinnalla, mutta olivat heittojen uloittumattomissa. Liekö syksyllä kuteneesta parista toinen jäänyt majailemaan niskalle.Yhytin vielä yhden luvattoman kalamiehen maisemista, joten nyt muistutan tätäkin kautta Nukarin kävijöitä ja tietty muitakin, että PITÄKÄÄPÄ NE LUVAT MATKASSA. Nukarin vuoden 2013 lupa umpeutuu 31.3. joten on aika homma uutta sillä rintamalla.Tästä loput Nukarin kuvat

Sunnuntaille oli etukäteen vaimolta varmistettu vapaa päivä. Tämä oli alunperin tarkoitus viettää nukarilla, mutta kun pääsi lauantaina yllätys reissulle, niin piti hieman pohtia suunnitelmaa uudelleen. Päätin jopa pohtia tuota suunnitelmaa vielä formuloiden ohella. Arvoin hauenkalastuksen ja Karkkilan välillä.

Päädyin loppujen lopuksi lähtemään Karkkilaan ja siellä tutustumaan itselleni uusiin alueisiin, Siikalaan ja Maijalankoskeen. Lähdin kesken tylsien formuloiden ajelamaan kohti ABC Masuunia ja sieltä kaivoin luvan taskuun. Tästä sitten kohti ensimmäistä aluetta. Autolla kasaillessani päädyin liki samaan settiin kuin edellisenäkin päivänä, hieman perhoja vaihtaen.

Montaa heittoa ei tarvittu, kun ensimmäinen kala kävi irroituksessa. Kaunis n.20cm taimen. Jatkoin hieman alas päin ja kuvailin maisemia samalla, kun ihmettelin etten ole täällä tosiaan ennen tullut käymään. Seisoskelin siinä kohtuu korkealla jäätörmän päällä ja päätin nakata perhot uimaan sopivaan paikkaan, näin kun alimmaisen perhon perässä kävi joku pyörähtämässä, arviolta samaa kokoa edellisten kanssa. Päätin kuitenkin samasta kohtaa kopaista uudelleen ja näin kun hieno noin. 45cm taimen nousi pohjasta kiinni alimmaiseen perhoon. Kala nopeasti lähemmäs rantaa ja aikamoisella akrobatia venytyksellä koukku irti huulesta. Sen verran pahasta paikasta iski, etten päässyt vedenääreen, enkä viitsinyt alkaa kameraa kaivamaan saati kalaa uittamaan kauemmas paikkaan, josta olisi päässyt rantaan, joten kuvat jäi tästä ottamatta.Muutamaa heittoa myöhemmin, alempana jokea iski jälleen samaiseen perhoon kiinni taimen, noin 35cm joka pääsi kuvaankin asti, ettei ihan jokaista puhuttua kalaa vain puhuta, niin todistusta löytynee hieman. Tämän perään sain vielä käytettyä yhden hieman pienemmän taimenen irroituksessa.Päätin tästä tyytyväisenä lähteä kopaisemaan keskustan alueen, sekä vielä tuon Maijalanniskan. Kovin laihoin tuloksin näistä kahdesta paikasta jouduin poistumaan, mutta ei sen niin väliä. Sai nauttia rakkaasta harrastuksesta ja todeta välineidenkin toimivan niin kuin pitää. Vaikka ei kalojen koko eikä mahdollisesti tapahtumien määräkään ollut sitä, mitä olisi saattanut mereltä haukijahdissa saada, niin kyllä ne mieltä lämmitti silti. Kyllä sieltä mereltäkin niitä mp-reissuja tulee, niin ei voi varmaksi sanoa.

Tässä vielä loput Namulan kuvat.

Seuraavaa kalareissua jo suunnittelin kotiin ajellessa, mutta taitaapa jäädä vain suunnitelmaksi. Sen verran paljon on rakas vaimo keksinyt askarreltavaa kotiin, että taitaapa vapaat palaa hieman rakennus/kunnostus töissä. Terassinkatosta, saunan pintojen uusintaa, keittiörempan viimeistelyä ja kaikkien jalkalistojen vaihtoa. Huoh. =) Toisaaltaan osasta näistä saan syyttää ihan itseäni, hieman ollut aikaansaamattomuutta viimeistelyjen kanssa.

Mutta se noista hörinöistä, lisätään vielä hieman kalastukseen liittyvää. Perhokalastuksen SM-karsinta paikkojen arvonnat on suoritettu ja tässä hieman listaa siitä mitä itselleni arpaonni soi:

3-4.5.2014 Perniö, Lohenrengas
10-11.5.2014 Karkkila, Karjaanjoki
29.5.2014 Lieto, Nautelankoski
1.6.2014 Nukari, Nukarinkoski
29.6.2014 Vekaranjärvi, Ahvenlampi (kelluntarengas)
5.7.2014 Koski, Paimionjoki
19.7.2014 Isojoki, Kangasjärvi (kelluntarengas)

Tuttuja paikkoja kaikki, tosin nuo rengaskisat ovat hieman uudempaa "lajia". Ei tuolla renkaalla ole niin hirveästi kuitenkaan vielä kalastellut, vaikkakin se tässä kesän aikana tutuksi tuleekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti