Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

18.3.2012

Nukari 18.3.2012

No nyt se on virallisesti kausi avattu.


Aamulla tuossa yhdeksän pintaan alkoi parempi puolisko hätyytellä minua pois kotoa, lieneen syynä nämä kalastajan vieroitus oireet pitkin talvea, että oikeen piti hätistää kalaan. =)

Mikäpä tuossa, kun tarkoitus oli kuitenkin lähteä, nyt vain formulat veivät aamulla tuon kiinnostuksen hetkeksi pois kalastuksesta.
Suuntasin siitä sitten sen suurempia ihmettelemättä autolle kamojen kanssa, matkaan tosin lähtivät vain kamera, 1 rasia pervåja, kahluutakki, vissun vapa ja guiden kela. Pitihän se uusi aisapari ottaa matkaan kokeiltavaksi. Kalastus oli tällä reissulla se tois sijainen asia.
Suuntasin kotoa suoraan SEOlle hakemaan vuosiluvan ja kupposen kaffetta. Tuttu hinta luvalle 61€. Siinä tuli seon pihassa kahvista ja auringosta nauttien sitaistua perukkeeseen streemu.
Tästä siis suunnaksi nukarin parkkipaikka. Paikalle saavuttua aurinko senkuin porotti ja vesi solisi kivasti. Joku siinä tuli kyselemään, että taimenia narraamaan, pienen virneen kera. Itsellekin pieni nauru tästä pääsi. Totesimpa vain, että täytyyhän sitä kausi avata ja hieman saada heittoharjoitusta ennen tositilannetta. Se kun oli jo vahvasti tiedossa, että hirveästi ei heittopaikkoja saati kaloja ole edessä.
Niin kuin arvelinkin, nuo todella pahassa kunnossa olevat portaat alaspäästyäni, oli edessä jäätä, jäätä ja jäätä. No ei sentään aivan mahdotonta tuo ajatus siiman kastelusta. Kaloista kylläkin. Ja jos ny olisi niin hassusti käynyt, että tuolta olisi joku iskenyt siiman päähän, niin toivotonta olisi ollut ylös saada. Jään reunalta n.1m tiputus veteen, taikka sítten sellaiset paikat, mistä olisi itse päässyt jokeen uimaan. Haavia kun ei matkassa ollut. Päädyin vain tosiaan kokeilemaan tuota heittämistä uuden kepin ja siiman kanssa. Hyvinhän tuo tosiaan tuntui toimivan ja sopivan omaan käteen.Tuossa viuhtoessa, osui silmääni liikettä hangen päällä. Hankikorrihan se siellä viipotti menemään. Näitä näkyikin kokonaiset 7kappaletta koko reissun aikana. Sen enempää näitä en kyllä etsinyt, mutta joku sentään näkyi.

Paikkoja heittämiseen oli useampiakin, mutta näistä virroista ei niitä kaloja kylläkään tällä hetkellä löydy. Myöhemmin suvena sitten.

Kaikkiaan heitot jäivät n.30kpl. Pääasia kun tuli selväksi, setti toimii omissa käsissä ja heittotaitoakin on vielä hiven jäljellä. Ehkäpä siis on mahdollista jopa päästä kunnon tuntumaan heti, kun vain sellainen tilanne tulee. Viimeistään sitten reilun kk päästä karsinnoissa. Sen verran pahalta tuo nukarin tilanne vielä näyttää, että ei ainakaan seuraavaan 2-3vkon ole kunnon kalastukseen mahdollisuuksia, sillä nuo jäät/lumet kun tuolta lähtevät liikkeelle niin veden pinta nousee ja rajusti. Tällä hetkellä tuota vettä ei hirveitä ollut, mutta kuvista paljastuvat hyvin noiden jäiden tilanteet.

Virhon keväällä nukarille suunnitellut kunnostustyötkin näkyvät jo maisemakuvassa, kutusoraalöytyi kasapäin.
Tässä vielä linkki virhon sivuille, jossa enemmän asiasta.Laavusuvannolla hieman avonaista vettä reunoilla, samoin tuolla koulusuvannolla. Muuten kyllä aika lailla kattava jääpeite yllä.

Tässä vielä muutama kuva paikan päältä.

ja loput täälä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti