Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

9.7.2012

Turpaan tuli, Paimionjoen sm-karsinta 7.7.2012

Lauantaille 7.7.12 oli järjestetty sm-karsinta Paimionjoen latvoille turpakisan merkeissä.

Itselläni finaalipaikka on ollut koko kauden ajan kaukana, varsinkin kun Utajärven "vähä"kalainen kisakin meni omalta osalta kohtuullisen lujaa penkin alle, 3:lla tiputuksella ja kolmelta jaksolta. Tilanne olisi ollut tuon myötä täysin uudessa pisteessä, kun kisan voittokin irtosi muistaakseni vain 2:lla kalallisella jaksolla ja 4:llä kalalla. Mutta kun ei näin ekaa kertaa siikaa onkineena oikein ollut tuntuma hanskassa niin mentiin sitten munat padassa koko kisa.
Mutta se siitä, siirrytään eteen päin.

Startattiin jo perjantaina perheen kanssa kohti omia koti kontuja, Äitee tarjosi yöpaikan ja muulle perheelle tekemistä lauantaille. Itse suuntasin aamulla kuuden jälkeen kohti Koski TL:ää. Ensin ajelin vika paikkaan ja kiireellä sieltä sitten tuonne oikealle kisapaikalle. Viimeisenä sinne saavuin ja muut olivat jo ehtineet aloittaa höpötykset kisan kulusta sun muusta. Paikalla olivat kaikki 12 kisailijaa jotka kisaan oli ilmoittautunut.

Pääsin itsekin kohtuu pikaisesti hommaan mukaan ja vanhoja tuttujakin näkyi kouluajoilta. Pienet ovat nämäkin piirit Suomen maassa.

Itselleni osui arvonnassa B5 lappu ja taistelupariksi ilmoittautui Toivosen Olli. Kovan kilpakumppanin ja reilun mihen itselleni siis sain matkaan.Poolit osuivat seuraavasti 5,4,3,2 Näistä 2 esimmäistä sijaitsi alemmalla Raunionkoskella.

Siirryttiin sinne ja väsäiltiin loput kamat kasaan ennen poolille siirtymistä. Olli tulisi aloittamaan 2 ensimmäistä ja minä 2 viimeistä sitten safkatauon jälkeen.

Olli aloitti poolin alarajalta nousun ylöspäin, kalaakin alkoi nousemaan, tosin väärää lajia särkeä ja salakkaa oli perhoissa kiinni jatkuvasti. Tämä alkoi myös näkyä kalastajan kasvoilta pienenä harmituksena. Ylöspäin noustessa löytyi se oikeakin kala ja mittakaukalo sai toimintaa. Ollille jaksolta yksi kala. Itse aloitin ylhäältä ja siirryin siitä sitten pikkuhiljaa alemmas. Sain alun jälkeen kontaktin kalaan, mutta en saanut tartutettua. Tämän jälkeen nousi salakkaa ja ahventa muutama kappale. Hetken aikaa pohdin jo, että pitäisikö aavistuksen isompi perho laittaa siiman jatkeeksi, kunnes hitaammasta virrasta tunsin jälleen hyvän iskun. Ei pysynyt, uutta yritystä ja kiinni oli, ensimmäinen kisakala haavissa ja kaukalon kautta takaisin jokeen. Aika moista pusikko hippaa tuntui tällä poolilla olevan, kun heinikko oli sellaista reilun vyötärön korkuista ja montut pohjassa/kivien väleissä paikoin kohtuu syviä. En saanut poolista muuta osumaa, mutta kalallinen jakso joka tapauksessa ja jakso sijoitus 3.


Siirryttiin ylemmälle 4.poolille seuraavaksi ja Olli sai jälleen kunnian aloittaa. Edelliset kalastajat olivat blänkänneet molemma kyseisen poolin. Joten kalaa luulisi silti olevan. Aikansa Olli sitä saikin kalastaa, kun särkeä ja ahventa oli siiman jatkeena useampaankin otteeseen. Taisi yhden turvankin tiputtaa. Hieman ylemmäs siirryttyään siiman päässä näkyi mulahdus ja jonkin sortin paine taisi myöskin tuntua kalastajan käsissä. Aavisteli siinä ääneen että taitaapi olla luupää koukussa, tosin turpahan tuo oli ja näin Ollille jälleen kala ylös ja tasaisuus jatkui. 2 jaksoa 2 kalaa.Itse aloitin alhaalta myöskin, saamatta tuon isompaa siiman päähän muutama pienehkö ahven siinä kävi kiusaamassa, mutta kisakaloista ei havaintoa. Siirryin tuon ns.pudotuksen yläpuolelle ronkkimaan ja sain lähes heti pienehkön lahnan taistelukaveriksi, koukut irti ja kala takaisin. Uutta yritystä ja sitten iski siiman päähän itselle kisan toinen turpa. Kaukalo sai jälleen käyttöä ja omalle kohdalle oli kalallinen jakso tosi. Hetken päästä näin ruovikossa mulaamista ja päätin yrittää jallittaa kalaa sieltä. Toisella heitolla tähän kohtaan tunsin kun jälleen siimaa vietiin tutulla temmolla. Kala pikaisesti kuitenkin haaviin ja kaukaloon, toinen kala poolista ja tämä jäikin viimeiseksi, riitti silti jaksosijoituksissa 1. tilaan. Hyvä startti ekalta puoliskolta omalle kohdalle ja mukana taistelussa.

Sapuska aika pääsi vihdoin koittamaan ja tarpeeseen tulikin, kyllä se kova nälkä olikin. Sapuska hyvin järjestetty ja tästä kiitos järjestävälle taholle.

Seuraavaksi olikin aika siirtyä poolille 3. joka sijaitsi myllyrannassa ja kosken alaosassa. Tälläkertaa oli oma vuoro aloittaa kalastus. Lähdin ylhäältä alaspäin, vaikka poolin alku näyttikin lupaavalta niin en kalaa onnistunut täältä löytämään. Kohtuu reippaasti suuntasin alaspäin, enkä oikein tuntunut ahvenia enempää löytämään. Lopulta tunsin pienen kalan jälleen olevan perhossa kiinni. Meinasin jo tuonkin päästää menemään, mutta tulin kuitenkin siihen tulokseen, että antaa valvojan päättää, joten kaukaloon tuo tiensä löysi ja olikuin olikin ylitse alarajan, joten kisassa jälleen mukana ja kalallinen jakso varmistettu. Olin tässä kohtaa nakannut perhot uimaan ja päätin siirtyä hieman eripaikkaan, kun tunsin yhtäkkiä siiman päässä painetta, aika onnekkaasti tämä tapahtuma sai alkunsa ja vielä onnellisemmin päättyi, kun toinen isompi turpa oli haavissa ja kaukalossa. Näin ollen 2 kalaa omalle kohdalle ja jaksosijoitus 3. Yhden isomman kalan sain koukutettua hetkeksi siiman päähän, mutta tämä pääsi karkuun. Olisiko sitten ollut turpa niin se jäi kysymysmerkiksi. Saattoi toki olla lahnakin.Olli pääsi irti minun jälkeen ja aloitti nousun ylöspäin. Tartutti ensin muutaman ahvenen ja särjen, kunnes löysikin virran reunasta itselleen hyvän kokoisen turvan. Kalallinen jakso myöskin hänelle.
Tässä kohtaa oli selvää, että viimeinen jakso ratkaisee paljon joten sieltä on kalaa saatava jos mielii hyville sijoituksille.

Viimeiselle jaksolle meille oli kohteena 2pooli joka oli ollut koko kisan hyvin niukalla annilla, 3 kalaa oli kolmella ekalla jaksolla saatu. Joten kalaa on, mutta se vain pitää nyt löytää.

Pääsin aloittamaan urakkani ensin ja suuntasin lähes heti alkuun joen ylitse, koska vasta rannalla kulkeminen oli huomattavasti helpompaa ja paikatkin pääsi kohtalaisen hyvin kalastamaan. Näin ennen aloittamistani jo puskan juurella pintomista, joten lähdin tuota jallittamaan, vaan en saanut osumaan kohdalle. Siirryin hieman ylemmäs ja puskan toiselle puolelle. Virran reunasta nasahti painetta siiman päähän ja turpa nousi haaviin. Näin oli viimeiseltäkin jaksolta kala ja oma kisa kohtuu hyvin pelastettu. Kohtalaisilla sijoilla ollaan. Jatkoin kalastusta edeten samalla ylävirtaan, sain koukutettua lisää kaloja, mutta ei muuta kuin ahventa. Alemmalta poolilta kuului jo tuon omani kohdalla, että ainakin 2 kalaa oli noussut. Joten itsekin pitäisi saada lisää kalaa mikäli mielii korkeammalle.
Ylävirrasta ei isommalti tapahtumia löytynyt, muutama ahven kävi irroituksessa siinä kaikki. Palailin takaisin samaan paikkaan josta olin aikaisemman turvan löytänyt, paikalle saavuttuani näin kalan käyvän jälleen pinnalla. Yritin tuota jallittaa ja sainkin ensin tärpin, sitten toisen ja kolmannella kerralla kunnon vedot siiman päässä, hetken jo luulin isommaksi turvaksi, mutta totuus paljastui kalan noustessa pintaan. Hauen tumppi oli napannut perhon suuhunsa ja pienen kiroilun saattamana sain tuon hinattua rantaan, jotta saan perhot irti. Perhot irtosivatkin kalan potkaistessa rantavedessä kunnon lähdön ja pääty perho ampaisi suoraan sormeen ja syvälle. Tulipa ainakin todettua, että väkänen on koukusta pois, kun niin nätisti lähti sormesta irti. Toisin oisi ollut, jos väkänen olisi tallessa ollut. Jaksosijoitus silti 3.Olli pääsi yrittämään kalaa oman suoritukseni jälkeen, tosin laihaksi jäi tulos ja blänkit iski viimeiseltä poolilta hänelle niskaan.

Näin oli kisat ohitse ja suunnaksi palkintojen jako ja loppu höpötykset.
Itselleni yllätys oli, että toinen sija pamahti niskaan ja näin ollen pienet paineet finaaliin pääsystä. Turpaan ei siis tullut kuin yhdeltä kalastajalta. Tarvitsisi toisen onnistumisen vielä seuraavasta kisasta.

Kärkikolmikko sai ainoina kaikilta 4:ltä jaksolta kalaa ja lista oli heidän osalta seuraava.

1.Penttilä Tapio
2.Paukku Juha
3.Järvinen Ville

2 vaikeaa kisaa olisi vielä jäljellä, toiseen olenkin jo ilmoittautunut aikaisemmin, toinen jää vielä toistaiseksi avoimeksi. Katsotaan ensin mitä lohenrenkaan vaikea kisa tuo tullessaan.


Tässä vielä linkki kuviin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti