Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

22.7.2012

Aamu heiluntaa Nukarilla 21.7.2012

Saimpahan päähäni lähteä lauantai aamuste koskella käymään.
Tarkoituksena ei ollut lohenrenkaan perseelleen menneen kisan jälkeen kalastaa lainkaan ennen tulevaa Kuusamon reissua. Mutta taas se vaan nähtiin, että intoa on liikaa.

Perniöstä ei jäänyt ihmeellisesti kirjoittamista, mutta sivutaan sitä nyt muutamalla virkkeellä tässä.

Kisa käytiin pienessä tuulessa ja reippaassa sateessa. Välillä toki sadekin taukosi. 18 kisailijaa oli paikan päällä ja meno oli enemmänkin turhautunutta kuin juhlaa. Finaalipaikan varmistusta ja sitä mestävää porukkaa. Kalaa saatiin koko kisassa 5kpl joista Toivosen Olli sai 2 ja vei voiton. Toisena oli Ylösen Olli ja kolmantena Oksanen Ahti.
Mitään suurta kala juhlaa tämä ei ollut, rapuja taisi tulla enemmän kuin kisakaloja.
Mutta se siitä, ottaa itseä niin paljon päähän, kun 2 vapaa napsahti takurissa poikki. Onneksi en ollut ainut epäonnen kisaaja, omansa katkoi myös Niemisen Saku.

Tästä vielä linkki kisojen kuviin

Siirrytään sitten lammelta koskelle.

Suuntasin siis aamulla nenäni Nukarille, mielenvirkistys ja rentoutuminen mielessä. Suunnilleen noin 7 aikoihin olin jo kamoineni kävelemässä parkkipaikalta rantaan. Siinä tuli yksi vielä aikaisemmin liikkellä ollut perhostaja vastaan, vaan eipä ollut tapahtumia hänellä ollut. Joelle päästyäni huomasin, että ainakin yksi kalastaja on rannalla minun lisäksi. Aloitin tutusta paikasta perhojen uittamisen, eikä siinä kauaa mennyt, kun ensimmäinen kala oli haavissa.


Kyllähän tässä hieman jo mieli lepää, aurinko roiskii aamuisia säteitä puiden oksien välistä joelle ja kalaakin löytyy. Jatkoin kalastamista hissukseen. Etenin joen vartta eteen päin, ihan jokaisessa tutussa montussa ei kalaa tuntunut olevan, mutta hieman enemmän kun vaivaa näki, niin toinenkin kala löysi tiensä haavin perukoille.

Pientä noin 20-30cm taimenta löytyi sieltä täältä koko läpikäymältäni koskialueelta. Kosken niska ei tuonut ihmeemmin elämää, vain pohjasta naarattu reiluhko puunkarahka.

Päätin suunnata pikkuhiljaa takaisin autolle ja käydä vielä toisella koskella kääntymässä. Paluumatkalla löytyi yhden kiven huopeesta kirjoevällinen kala haavin pohjalle pärskimään.


Autolla suuntasin sitten seuraavalle paikalla piipahtamaan. Täälläkin oli jo joku minua ennen liottamassa perhojaan. Ei vain ollut hänkään saanut mitään, tosin olikin ensimmäistä kertaa, juurikin pakasta vedetyillä perhovehkeillä kalassa. Kahvassakin taisi vielä muovi olla paikoillaan. =D

Itse kävin ensin alkuun yhden tutun kivenvierustan lävitse, vaikka edellä mainittu olikin jo paikkaa ronkkinut. Toisella uitolla tärähti ja haavin pohjalle antautui noin kilon painoinen kirjolohi.
Kaveri tuli hieman nöyrän oloisena utelemaan vinkkejä ja ottiperhoa. Annoin hänelle vastaavanlaisen sutturan ja opastin hieman asiassa. Sain hyvän mielen toisellekin.
Kävin vielä pikaisilla heitoilla kosken lävitse ja suuntasin autolle.

Autolle päästyäni hurautti seurakaveri rantaan velipoikansa kanssa. Uutta kalastus tyyliä oli pikkuveljelleen lähtenyt opettamaan. Olipa pikkuveikka sitaissut omat perhotkin matkaan ja hyvällä mallilla oli noin otti puolelta ajatelleena. Sidonta jälkikin lähes parempaa kuin itselläni. =) Toivottavasti saivat vielä jotain siiman päähänkin.

Näiltä puheilta lopettelen ja palailen asiaan sitten taas tuon Kuusamon reissun jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Pääsi velimies vielä väsyttelemäänkin tartuttamaani lohta, innoissaan oli. Rupesi jo kyselemään kisahommista:)

    VastaaPoista
  2. Hyvä hyvä. Ei muuta kuin kisaamaan, siitä se ura lähtee. =)

    VastaaPoista