Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

23.2.2013

Sanktioiden hakua ja sääntö uudistuksia.

Jotain muuta välillä kuin omia reissuja... Näin kalastuksenvalvojan silmin muutama itseäni ilahduttava uutinen.

On ilo lukea uutisia, kun kerrankin haetaan kunnon sanktioita kalastuslain rikkomisesta. Asiasta uutisoi useampikin taho, mutta tässä linkki iltalehden uutiseen asiasta. iltalehti
Toivotaan kovasti, että määräytyisi kerrankin kalan todellinen arvo ja päästäisiin pois niistä kalatiski hinnoista sanktioiden osalta.
Tässä vielä linkki virhon sivuille samasta asiasta samalla tekstillä virho


Toinen asia joka on piristänyt päivääni, on Ylösen Ollin ajamat kalastussääntö uudistukset Halistenkoskelle Turkuun, koskien väline rajoituksia. Alla lainaus siitä

"Alla Aurajoen alaosan uudet välinerajoitukset, valitusaika on päättynyt. Rajoitukset ovat voimassa vuoden 2015 loppuun asti, ja uskokaa tai älkää, näitä tullaan myös valvomaan. Lisäksi koskialueella on voimassa mm. entinen kahden lohikalan päiväkiintiö, suvannon puolella se on valitettavasti pelkkä suositus.
Pyritään saamaan kevään aikana myös kännykkälupaysteemi käyttöön. Lupien hintoihin ei ole tullut muutoksia.


Välinerajoitukset välillä Halistenkoski-Martinsilta

1. Perhokalastuksessa saa käyttää vain kelluvaa perhosiimaa. Kaikki erilliset liitettävät UPPOAVAT kärjet ja perukkeet on kielletty.
2. Kalastuksessa ei saa käyttää minkäänlaisia painoja tai painotuksia, ainoastaan perhojen rungossa saa olla painotusta.
3. Sekä uistin- että perhokalastuksessa saa käyttää kerralla kolmea koukkua, eli: yhtä kolmihaarakoukkua, kolmea yksihaarakoukkua tai yhtä kaksihaara- ja yhtä yksihaarakoukkua.
4. Suurin sallittu koukkukoko kaikessa kalastuksessa on 8 mm mitattuna rungosta koukun kärkeen."


Tämähän ei edelleenkään poista sitä tosiasiaa, että paikan päällä toimitaan vastoin sääntöjä ja rokastusta näkyy, mutta toivottavasti askel parempaan.

Aihe on tuottanut keskustelua foorumeilla, mutta niinhän kaikki sääntömuutokset aina. Vastustajia sekä kannattajia kun löytyy, niin väittelyä syntyy. Itse olen näiden kahden julkituomani asian kanssa hyvällä mielellä ja toivon, että molemmat tuottavat hedelmää.

Ylöselle hatun nosto siitä, että jaksaa tuoda omaa panostaan esille Halisten suhteen, vaikkakin lokaa niskaan sataakin.

Tälläisiä aatoksia tähän väliin.
Odotellaan kevättä ja kesää hyvillä mielin. Jos tässä joku keksii alkaa tänne pitämään väittely keskustelua näistä aiheesta, niin pyydän ystävällisesti jättämään ne väliin. Väittelyitä voi käydä vaikka netin kalastus foorumeilla. Taikka sitten tulee väittelemään kanssani asioista kasvotusten. Muuten kyllä kommentit ovat tervetulleita.

Nämähän ovat omia mielipiteitäni eikä ne muuksi muutu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti