Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

19.2.2013

Jäätyneitä vaparenkaita ja kauden avausta

Dodih... Tovihan tässä on taas vierähtänyt edellisestä kirjoittelusta.

Eipä kyllä ole ihmeemmin mitään tapahtunutkaan.
Käytiin tosin Törpön jengin kanssa pilkkireisulla, mainittakoon nyt siitä sen verran, että saatiin muutamia hassuja affenia jäälle asti. Ei mitään kummoista kuitenkaan. Löysimme porukasta "grilli"mestarin joka hoitaa savustukset samalla. Raki oli pahaa, mutta muuten fiilis kondiksessa ja juomatkin menivät somasti kurkkuun.
Tuosta parit kuvat joita reissusta kehtaa esille laittaa.


Tuli myös käytyä piipahtamassa Nukarilla katselemassa tilannetta ja räpsimässä muutama hassu kuvakin. Kalastamaan en alkanut, vaikka siihen olisi pienoiset mahdollisuudetkin ollut. Tosin kavereiden päivitykset seuraavan päivän Tainion reissusta sai lisä poltetta aikaan ja sovittiin sitten Juhiksen ja Ekon kanssa reissu seuraavalle viikonlopulle Tainioon.

Tässä nukarin talvimaisemiin linkki.

Reissua edeltäneet päivät olivat hieman hakuammuntaa, jätkillä oli tavaroita hukassa, toisella kela ja perhorasiat, toisella siima. Sentään osa näistäkin löytyi ennen reissun alkua. Kalastus lupaakin piti vielä aamulla valtion suuntaan maksella, kun ei ollut tullut aikaisemmin mieleen.

Tainiolle startattiin sunnuntaina 17.2 aamulla. Kolmen äijän kööri sulassa sovussa hiluxin kanssa. Saavuttiin lupia haeskelemaan siinä 11 hujakoilla, tarkka aika hieman unholassa. Luvat kuitenkin saatiin ja suunnattiin rantaan. Aloitus paikaksi valittiin Jääsjärveltä lähtevä kosken niska ja itse koski (olikohan se nyt Ekonkoski nimeltään). Kasailin itse pari settiä matkaan, toinen kärkiuppoavalla ja toinen pintasiimalla. Pitihän sitä uutta vapaa/siimaa päästä kokeilemaan.Hyvinhän tuo Orviksen Clearwateri käsiin sopi. Siima lensi sen hetken kohtalaisen hyvin, kunnes alhaiset lämmöt laittoi siimaan hetkelliseen käyttö"kieltoon". Sen verran koppuraksi meni, että ei heittäminen ollut tällä mielekästä. Siirryin käymään paikkoja läpi toisella setillä johon olin pienen mustan streemun sitaissut kiinni. Muut taisivat pitkälti olla kärkiupolla liikkeellä, en oo kyllä täysin varma.
Kalatapahtumia ei näiltä main kuulunut, joten päätettiin siirtyä katselemaan alaspäin.Seuraava stoppi tehtiin sitten hieman alaspäin seuraavalle koskelle. Jatkoin täällä ensin kellusiimalla ja nymfi/liitsi rigillä uittamista, vaan eipä tuo tulosta tuonut. Juhis sai yhden epävarman tärpin, mutta kukapa tuosta on kertomaan oliko sitten kala vaiko pohja. Ei tapahtumia ja aikaakin oli sen verran kulunut, että päätettiin suunnata seuraavaan paikkaan paistamaan makkaraa ja tutustumaan joen paikkoihin. Itsellenihän tämä oli ensimmäinen kerta kyseisellä joelle. Tuskin kylläkään viimeinen.Suunnattiin auton nokka kohti Keijulankoskea. Parkkipaikalle päästyämme huomattiin yhden porukan olevan jo joella kalassa. Siirryttiin paistamaan makkaroita ja juttelemaan mitä kummallisempia asioita, mitkä nyt ei tänne taaseen kuulu. =)

Makkaran paiston jälkeen kävin purkamassa uppokärkisen setin ja laitoin kellusiiman settiin perukkeeseen indikaattorin, josko ny tohtisi hiukan kohotellakin. Samassa kävi ilmi, tuon edellä mainitun porukan saama taimen. Tuosta lienee Erämiehen teksteissä mainintaa kyseiseltä sunnuntailta ihan kuvan kerakin.

Päätin suunnata niskalle päin "huljuttamaan munia veteen", joka oli kyllä aikast raikasta. Juhis pakkasi kamansa, kun edellisessä paikassa oli katkonut perukkeensa, eikä enään tohtinut uusia sidoksia viritellä. Ekokin taisi luovuttaa kylmyyden takia ja taisi alkaa räpsimään kuvia paikasta. Itse kävin niskalla uittamassa pyytöjä veteen ja hetken tovin toteamassa jälleen kuinka kylmää se vesi on ja olihan se. =)Hetken aikaa siinä tohdin ronkkia, kunnes sain alimman perhon jäämään kiveen/tukkiin kiinni ja katkottua näiltä osin tapsin. En tohtinut enään itsekään kohmeisin sormin alkaa uusia sitomaan, joten kamat nippuun ja kohti autoa.Reissun kruunasi Juhiksen lämmittämä puusauna, jonka jälkeen alkoikin olla vetopois suunnilleen kaikilta porukasta.

Kiitokset jätkille reissusta, joka oli kyllä mukava piristys tähän talveen.
Kevväämmällä sitten taaseen uudelleen Tainiolle, josko sieltä saamistakin saisi. Varsin hyvältä tuo paikkana näytti.

Tästäpä vielä linkki omiin ja Ekon kuvaamiin kuviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti