Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

14.5.2013

Kisakauden startti 9.5.13 Sulalampi ja 11-12.5.2013 Karjaanjoki

Se olis sitten kisailut tälle kesälle startattu.

Kuten otsikosta jo näkee, niin avaus tapahtui kerhonlammella (kotikenttä etu) 9.5. Tuli valmisteltua ja mietittyä välineistö kisaa varten jo edellisenä iltana. Hetken pähkäiltyäni sain kaikki valmiiksi ja jonkin sortin suunnitelman istutettua päähäni.

Torstaiksi oli luvattu pieniä vesikuuroja eikä lämpöäkään pitänyt olla hirveästi. Joten kisan kokoontumis paikalla tuli vedettyä relettä niskaan riittävästi. Tämä kyllä kostaantui, kun kisapaikalle oli pieni marssi n.2km, joten ei sitä voinut kastumiselta välttyä, tällä kertaa hiestä eikä vedestä.

Kilpailun arvonta nostatti itselleni paikan A-ryhmään ja kaiken lisäksi jouduin lammen matalampaan päätyyn. Joten hieman tuskaista alkua lupaili. Avaus jaksolle sain vain yhden kalan ylös, kun jakson voittaja nyhti niitä komeasti 17kpl.

Eipä kyllä siinä, ei tuonut kisan muut jaksot omiin suorituksiin lohtua, vaan päivän ainoaksi kalaksi jäi tuo avauksesta saatu.
Lopputuloksista löysin itseni kolmanneksi viimeiseltä paikalta. Ei siis järisyttävä avaus kesälle.

Kolmen kärki kisoista oli seuraava (yllätys, että oman lammen väkeä)
1.Huhtaniska Jani
2.Pirhonen Joonas
3.Kinnunen Santeri


Tässä linkki Sulalammen kuviin

Seuraavaksi koittikin yhden lepopäivän jälkeen Karkkilan kisa, johon tuli lauantai aamuna suunnattua.
Petrattavaa oli viime vuoden kisaan, jossa olin sijalla 18.

Arvonnasta nostin B-ryhmän lapun joka osoitti aloitus jaksolle suunna keskustaan poolille 12. Kalastamaan saapui Jatkosen Jesse, joka kaivoi aloitukseen 2kalaa. 1h15min jälkeen oli edessä paikkojen vaihto ja siirryin itse kalastavaan rooliin.

Alusta n.10min sain ensimmäisen kalan kaukaloon, voin sanoa että kyllä helpotti.
Jatkoin poolin läpikäymistä ja suuntasin poolin alarajalle, sain täältä koukutettua yhden kalan kaukaloon, tätä kalaa väsyttäessä, yritti toinenkin kirjo napata sivutapsissa ollut perhoa, vaan ei onnistunut. Olisi siinä saattanut hiukan olla ihmettelemistä nelosen kepillä kahta kalaa vastaan taistellessa.

Siirryin vielä poolin puolenvälin paikkeille särkälle kalaan, kahdella peräkkäisellä heitolla kunnon tällit, mutta ei pysynyt. Tämän jälkeen hetki hiljaista, kunnes taas siimaa vietiin. Kala haaviin ja kaukaloon. Mittauksen jälkeen kiireesti takaisin, paria heittoa myöhemmin käytin vielä yhden kalan kaukalossa. Viimeisille parille minuutille mahtui 2 tiputusta, mutta minkäs teet.
Jaksosija 2. irtosi näillä neljällä kuitenkin.

Seuraavaksi suuntasin ylemmälle poolille valvonta hommiin ja katselemaan Paimanderin kalastusta. Kyllä niitä sieltäkin nousi pikkuhiljaa kaukaloon asti. Jakson jälkeen olikin aika pitää sapuska paussi.

Oma toinen jakso ja pooli nro 4.
Tältä poolilta oli aika nihkeästi tullut kalaa aamupäivän aikana, eikä tuota kyllä omalle kohdallekaan osunut, 2 vaivaista tärppiä hieman sävytti jaksoa, mutta puhdas blänkki siitä kuitenkin napsahti. Ei hirveästi enään aamun avaus jakson toinen sija lohduttanut.

Valvoin vielä perään saman poolin, mutta yhtä tyhjä oli tulos.

Siirryin kolmannelle jaksolle 7 poolille kalaan. Tiesin jo entuudestaan paikan olevan kohtalaisen hyvä. Aloitin poolin yläosalta kalastuksen ja karkuutin melkein heti alkuun yhden kalan. Sinnikäs yritys niskalta kuitenkin palkittiin, kun kala nousi haaviin ja sitämyöden myös kaukaloon mitattavaksi. Jatkoin kalastusta pikkuhiljaa alaspäin valuen, kun poolin puolivälin paikkeilta sain varovaisen tärpin. Heitin samoille mestoille uudelleen ja kuinkas ollakaan sieltä se kala löytyi. Toinen kala kaukaloon ja tyytyväinen olo. Palasin vielä niskalle jakson loppupuolella kalastamaan ja sain kaksi tälliä, joista toinen nousi kunnolla pintaan ja sain jo haavinkin käteen, kun kala vain tipahti irti. Syyksi paljastui liki suoraksi vääntynyt koukku. Mitäs tästä opin, no pitää se koukku tarkistaa jokaisen pohjakosketuksen jälkeen. Jaksolta kuitenkin 2 kalaa ja jaksosijoitus 3.

Lauantain osalta omat sijoitus pisteet kipusivat blänkin sävyttämänä 17 pinnaan ja väliaikatuloksissa makoilin sijalla 7.

Ihan OK asetelmat suunnata sunnuntain jaksoille.

Sunnuntai aamuna kävi parkkipaikalla tuttu hälinä ja kamoja kasailtiin tiuhaan tahtiin. Itse päätin hieman erilaista yritystä sunnuntaille ja jätin kellusiiman pois kuvioista ja tempaisin uppo 6 siiman ja siihen 2 boobya kiinni. Tarkoitus kokeilla jotain muuta välillä. Liitsit ja muuta pientä löytyi muiden settien perukkeista, mutta ylläriksi tämän booby rigin kasasin.

Aloitin kalastuksen aamulla 2 poolilta.
Uitin normaaliin tapaan liitsejä ja kolusin poolin yläosaa läpi, sain kunnon pohja tällin ja samaan syssyyn siimat kunnolla harakanpesälle. Vaihdoin setiksi tuon aamulla kasaamani upposiiman ja boobyt, pooli kun oli kohtuu hyvä kalastaa tälläkin tyylillä, reilusti vain heittoa alavirtaan ja hitaalla uitolla ylöspäin. Ei se kovinkaan kauaa sitten kestänyt, kun siima kiristyi ja aamun ensimmäinen kala kävi mittakaukaloa kolkuttamassa.
Melkein samoilta jalansijoilta, joilta edellinenkin nousi, sain vielä toisenkin kalan tartutettua ja kiikutettua punnitukseen. Sitten pitelikin hetken hiljaista, kunnes 10minuuttia ennen jakson loppua sain järeän tällin ja vastaisku onnistui, sain kalan pintaan ja aloin kaivella jälleen haavia esiin. Kala kuitenkin tipahti jostain kumman syystä. Koukut oli tälläkertaa siinä kunnossa kuin pitikin, siimat kireällä. Olisiko ollut sitten liikaa painetta ja kalan suupieli pettänyt? Kyllä hieman pisti taas hatuttamaan, kun kaikki kalat olisi tärkeitä. Jaksolta siis kaksi kalaa.

Valvoin perään vielä saman poolin ja valvonnan aikana tuotiin hyviä uutisia. Tuo kaksi kalaa riitti jakso voittoon, joten tuon kolmannen tiputus ei sitten enään hatuttanutkaan niin kovasti. Samalla kun kantautui lauantain kärkisijoilla olleiden blänkkejä korviin alkoi todellisuus valjeta. Tässä olisi oikeastikin mahdollisuus hyvään sijoitukseen.

Sunnuntain toiselle jaksolle oli arpa heittänyt minulle 9 poolin, tiesin että sieltä pitäisi kalaa nostaa.
Aloitin liki ylärajalta kalastamisen ja suoraan edelliseltä jaksolta kalaa antaneilla boobeilla, vaikka siinä valvojalta hieman "ivanaurua" tulikin. Ei sen puoleen kyllä tuo hieman itseäkin nauratti. Tosin noin 5min jakson alusta, sain hilattua kalan haaviin ja kaukaloon. Hiukan siinä oli taas ihmettelemistä itse kullakin. Sain vielä toisen tällin, mutta kala ei pysynyt kiinni. Suuntasin poolia alas ja yritin kaivella kaloja. Ei vain kuulunut kuin yhden tärpin verran lisää. Jaksolta siis yksi kala, mutta sekin riitti vielä jakso sijoituksissa 3:lle tilalle. Nyt alkoi näyttää jo hyvältä kisan lopputuloksen suhteen.

Varsinkin kun vielä kantautui korviin lisää blänkkejä. Siinä sitten laskeskeltiin Laihon kanssa pisteitä, hän ei edes jaksovoitolla voinut minua vielä kiinni saada, vaan jäisi 2 pinnaa jalkoihin. Toisaaltaan Kinnusen Santtu oli kalastanut puhtaasti tähän mennessä. Joten kyllä jäi kisan ratkaisut nyt useamman kalastajan osalta viimeisten jaksojen ratkaisuun.

Pääsin viimeiselle jaksolle kalastamaan 6 poolia, jonka viime vuonna manasin alimpaan helv. kaatuillessani siinä viimevuonna kahdesti ja blänkätessäni tuon. Nyt aloitin painavilla liitseillä ruoppaamisen, niin hyvin kuin vain suinkin pystyin. Pakko oli kala kaivaa, jotta mahdollisuudet hyvään sijoitukseen olisi. Aikaa kului, mutta kalaa ei kuulunut. Valvoja otti rennosti rannalla loikoillen, itse pieni tuskan hiki otsassa kirosin hukattua tilaisuutta tärppi oli ja meni. Ei ei ei, koko pooli läpi setillä, mutta ei kuulu. hmmmmm. pieni ajatus katkos, paluu ylös ja vaihdoin boobeihin.

Palasin kosken alle nakkelemaan boobeja alarajalle ja hinaten niitä sieltä ylös, noin 10 heittoa ja sitten jysähti. Sain 39 kalan hinattua kaukaloon ja näin oli iso kivi vierähtänyt harteilta. Joka tapauksessa upea kisa omalta osalta takana, oli tulos mikä tahansa. Tuo kalan kokokin vaikutti sopivalta, kun koko aamun oli vain pientä kalaa tullut ylös. Joten hyvään jaksosijoitukseen jaksoin uskoa. Mutta kuinkas kävikään, eikös b-ryhmän jossa itsekin kalastin, niin viimeisellä jaksolla noussut sitten jaksovoittoon 5kalaa ja seuraavat sijat menivät 44cm, 44cm,43cm kaloille, joten itse jäin sijalle 5. Huonoa tuuria. Ei auta kuin toivoa A-ryhmässä kalastavien henkilöiden menevän ristiin pisteiden osalta.

A-ryhmä sai kalastettua oman viimeisensä ja oli aika palailla parkkipaikalle pakkailemaan kamoja. Parkkipaikalla kuului juttuja toisten blänkeistä ja muusta. Toiset taputteli jo olalle yms. Tulosten laskenta saatiin suoritettua ja hieman karvas maku jäi sitten lopulta suuhun, Laiho oli voittanut oman jaksonsa ja näin ollen saanut yhden sijoitus pisteen, kun itse sain sen 5. Näin ollen jäin 2pinnaa jalkoihin. Niukka tappio. 6cm pidempi tai toinen kala olisi riittänyt voittoon. Se on välillä pienestä kiinni.

Lopulliset tulokset olivat siis seuraavaa.

1.Laiho Mikke
2.Paukku Juha
3.Kinnunen Santeri

Tässä linkki karkkilan kisan kuviin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti