Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

30.9.2013

Pakkalan puron kunnostusta DHL&SKES

Jälleen täällä...

Tänään tuli töiden jälkeen lähdettyä Vantaan Pakkalaan hieman lappaamaan soraa jo aikaisemmin DHL:n ja SKES:N aloittamalle yhteiselle kunnostusprojektille.
Josta löytyy lisätietoa esim. täältä facebookista taikka sitten tästä jälkimmäiseltä sivulta löytyy tietoa skes:stä lisää.

Puro virtaa tällähetkellä tunnetummin Krakanojana ja on yksi Vantaanjoen sivuhaaroista suorassa yhteydessä mereen.


Puroa on kunnostettu loppukesästä alkaen yhteistyökumppaneiden kanssa muutamia kertoja, odotukset tulevalle kutukaudelle ovat hyvät ja jatkolle vielä paremmat. Toivottavasti tässä tullaan onnistumaan. Kyseisessä purossa on tavattu niin paikallista kuin merestä nousevia taimenia ja toivotaan, että näin myös jatkossa tapahtuu.Tänään kävimme lähinnä siivoamassa paikkoja ja kärräämässä hieman soraa niin polulle kuin jokeenkin.
Alueelle on valmistumassa tämän hankkeen toimesta hieman luontopolkua ja runsaasti kutualustaa/paikkaa taimenille. Tänäänkin paikalta löytyi kalaa, jotka tosin kaikkosivat kun työntouhuun päästiin.

Paikallinen sudenpentulaumakin kävi paikalla tutustumassa kunnostukseen ja kuuntelemassa SKES:n Juha Salosen kerrontaa asiasta.Aloitus tilaisuudessa loppukesällä paikalla oli vuoden kalamies Jasper Pääkkönen, Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, reilu talkoo porukka. Seuraavana oli hieman enemmän lapsille suunnattu perhepäivä jossa Hanna Haukikin kävi kääntymässä.

Tässä vielä hieman valokuvia tämän päiväisestä keikasta.

Jos tästä kunnostus projektista joku haluaa lisätietoa, niin suosittelen kääntymään tuonne SKES:n ja Juha Salosen puoleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti