Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

14.10.2013

Perniö Lohenrengas SM-karsinta 5-6.10.2013

Tuli startattua omalta kohdalta vuoden viimeiseen karsintaan lauantai aamuna tuossa puoli kuuden pintaan. Matka taittui ja aamupalan tarjosi Piihovin ABC tututtuun tapaan.

Kurvailin siitä sitten itse kisapaikalle kamoja kasaamaan, hyvissä ajoin kun oli, niin ehti vielä tovin pohtia perhovalintoja ja jutella paikalla olevien kanssa kilpailijoiden kera. Toivosen Olli saapui myös paikalle ja huuteli jotta ollaan jälleen taistelu parina. Tämä oli itselleni mukava tieto, koska Ollilta olen paljon oppia ottanut ja häntä myös jokseenkin arvostan näissä piireissä, kuten myös muutenkin taimen projektien kautta.Aloitettiin aamujakso uudelta järveltä 1 poolista. Itse kun olin tuon B lapun nostanut, niin edessä oli valvontaa tunnin verran, samalla sai katsella mitä A ryhmä tekee ja etenkin Olli tässä poolissa. Tunti vierähti ja hiljaista piteli meidän poolilla. Sain sitten tilaisuuden itse oikoa siimat veteen ja aloittaa kalastuksen. Muutaman heiton jälkeen sain ensimmäisen tärpin, sitä seurasi toinen ja se tulikin sitten pienen väsytyksen jälkeen ylös asti. Hyvän kokoisia sikoja oli lampeen kipattu, 49cm kille kaukaloon.Jatkoin kalastusta ja löysin poolin toisesta reunasta vielä kirjolohen kaukaloon asti. 2 kalaa ensimmäiseen varttiin, sitten kuului pari tälliä ja muuten piteli hiljaista. Kiersin poolin toiseen laitaan, mutta sieltä ei tapahtumia kuulunut. Otin vielä tuon saman paikan josta aloitin, niin käsittelyyn viimeiselle 5 minuutille. Tähän mahtuikin sitten pari kunnon tälliä, mutta ne eivät pysyneet kiinni. Viimeisellä minuutilla sain tällin, ei pysy. Latasin vielä viimeisen heiton, kun Olli alkoi huutelemaan sekuntteja. 5 sekunnin aikana huusin, että kala kiinni ja sain kuin sainkin tähän loppuun vielä komean 37cm siian kaukaloon asti. 3 kalaa poolilta ja ihan ok avaus.

Jakso kun oli vasta puolessa välissä, kun edessä oli toinen tunnin rypistys 3 poolilla. Alkuun piteli Ollilla täälläkin hiljaista, kunnes puolivälin jälkeen alkoi tapahtumaan. Olli kaivoi avausjaksolleen tästä poolista sen 3 kalaa, jotka kaikki tuli viimeisen puolen tunnin sisään. Itse kalastin seuraavaksi ja todella todella hiljaista piteli. Siirryin kuitenkin lopuksi vielä toiseen reunaan kiskomaan ja sain kuin sainkin kaivettua yhden kalan vielä kaukaloon asti. Joten jakson lopullinen kalamäärä oli 4 kalaa ja se oikeutti jakson kolmanteen sijaan. Itse sain kaikki tapahtumat joko heti pinnan alta tai välivedestä. Upponaruilla ei tullut mitään eloa, vaikka aamun jaksolla todella moni kalastikin pohjasta ja saivat kalaa.Oli aika ravita omaa kupua Virkkien valmistamaa lihapyttipannua. Kyllä oli taas hyvät kisapöperöt. Sitten jäi vielä aikaa valmistautua iltajaksoon. Meille oli tässä kohtaa tiedossa poolit 6 ja 8, kutonen oli kivijärvellä ja 8 pömppärissä. Hyvät poolit tiedossa, vaikka kivijärvi olikin osoittaunut hiljenemistä aamun viimeisellä puoliskolla.

Kivijärvi oli kuitenkin nyt saanut elpyä reilun tunnin ja toiveissa oli, että kalaa sieltä tulisi. Vaan kuinkas kävikään....
B ryhmä aloitti iltajakson kalastuksen. Kova vastatuuli aiheutti hieman päänvaivaa monelle kilpailijalle illan jaksolla, kuten myös itselleni. Heitot ei menneet sinne minne piti ja kun menivät, niin oli solmukasa yleensä vavan jatkona.
En saanut alkuun ainuttakaan tapahtumaa, kiersin pohjukkaa toiselle puolelle, mutta täällä heittäminen oli vielä hankalampaa. Sain kuitenkin tapahtuman siiman päähän, mutta tapsi meni poikki ja kala jäi saamatta. Loppu jakson opettelinkin sitten heittämään täysin ilman tapahtumia. Olli sen sijaan aloitti jälkeeni kohtalaisen tappavasti ja ensimmäisellä heitolla kala kaukaloon. Mutta sen jälkeen pitelikin sitten todella hiljaista. Kivijärvi ei montaakaan kalaa antanut illan jaksolla. Onnekseni seuraavaksi oli edessä pömppäri, joka pitäisi olla kohtuu "varma" paikka.Aloitin tuttuun tapaani kallion päältä, mutta en saanut kontaktia kaloihin. Kiersin lampea hiljalleen, mutta ei vain tärppejä kuulunut. Viimeiseen 5 minuuttiin mahtuikin sitten paljon. Sain tällin ja sain toisenkin, aika vain kului tappavan nopeasti ja aloin suotta hätiköimään, vastatuuleen paiskiessa tuosta puskien välistä, oli loppu tuloksena perse kipeänä kaatumisesta, 3:sta setistä siimat solmussa, eikä ainuttakaan kalaa jaksolta. Vitutuksen maksimointia.

Joonas tuli parkkipaikalle vastaan ja siitä suunnattiin olut ostosten jälkeen Joonaksen luokse hieman saunomaan ja parantamaan maailmaa.

Yön jälkeen olo oli mitä "pirtein" ja vointi paras mahdollinen sunnuntain koitoksiin. Uudet juonetkin oli pohdittu valmiiksi.
Ei muuta kuin auto käyntiin ja ajelemaan takaisin kisapaikalle. Tosin jouduin matkalla hätäilemään ja soittamaan, että ehdin varmasti ajoissa paikalle. Ehdin kyllä ja suunnitelma oli, mutta sitten se pienten perhojen sitominen perukkeisiin ja niiden perukkeiden teko päälle. EI OLE HELPPOA.

No sain kuitenkin muutaman setin kasaan juuri ennen avausta ja samaan syssyyn jopa perhot pyytämään. Jonkin aikaa hain tyhjää, kunnes puolenvälin jälkeen tämähti ja sain kalan kaukaloon. Ihan OK avaus sunnuntaille oloista huolimatta. Tosin muuten se sitten pitelikin jaksolla hiljaista. Päästin Ollin jatkamaan kalastusta, mutta kovin piteli hiljaista. Taisi sieltä kuitenkin se sunnuntain avauskala kuitenkin nousta, jos nyt en väärin muista. Tätä kun näin jälkikäteen kirjoittelee.

Vaihdettiin poolia ja jatkettiin kalastusta. Sain jakson toisella puoliskolla yhden hennon tärpin ja siinä kaikki. Ei niin sitten mitään. Ollillakin piteli hiljaista puoliväliin asti, kunnes samasta paikasta samoilta jaloilta sai kaukaloon asti 2 kalaa ja koko jakson määräksi Ollille 3 kalaa. Tasaista oli miehen työskentely, kun 3 jaksoa takana ja 3 kalaa jokaiselta jaksolta.

Syötiin jälleen maittavat kisapöperöt ja turistiin turhat pulinat pois, kunnes siirryttiin kisan viimeiselle jaksorypistykselle, edessä vielä 2tuntia kalastusta per äijä.

Olli aloitti kalastamisen ja sain seurata tiukkaa etsintää ja uiton vaihtelua. Pitkään oli todella hiljaista, vaikka muutamalle pintovallekin pääsi Olli suoraan heittämään. Sai hän kuitenkin jakson loppuun kaivettua yhden kalan kaukaloon asti. Oli kyllä tyytyväinen mies. Itse turasin koko jakson saamatta ainuttakaan tapahtumaa.Viimeiseltä poolilta ei sitten tapahtumia kuulunut lainkaan. Molemmat veti tyhjää tappavan tehokkaasti.
Näin oli koko kisa paketissa ja tuloksista käytiin parkkipaikalla keskustelua.

Lopullinen kolmen kärki olikin sitten seuraavanlainen:

1.Tapio Penttilä
2.Olli Toivonen
3.Markus Tuloisela

Tässä vielä linkki koko listaan ja tästä kuvat.

Itselleni tuo sijoitus oli sunnuntain olotilan mukainen. =) Nooh, empä juuri isoja osannut odottakaan.

Näin omalta kohdalta vuoden 2013 kisailut kisailtu ja edessä kutuseurantaa sekä haukijahtia, niistä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti