Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

26.10.2014

Syksyn satoa 2014, karsintaa, kutua, haukea.

Johan on tovi vierähtynyt viime kirjoittelusta, paljon on tähän väliin mahtunutkin joten tässä nyt hiukan tiivistettynä syksyn tapahtumia.

Nukarilla on tullut vietettyä aikaa ennen rauhoitusta kalastuksen merkeissä useampaankin otteeseen, näistä reissuista ei ole erikseen tohtinut kirjoitella, samasta puusta nuo yleensä ovat, mitään erikoisuuksia harvemmin on vastaan tullut.

Kirjolohia tullut enempi ja vähempi, jopa duuni kaverinikin on vihdoin saanut tuon paikan kammon pois ja muutaman kalan ylös asti. Toinen duuni kaveri EI sitten vaan osaa, vaikka hälle on paikat kerrottu ja muut on vierestä kalaa nostellut. Sori Jusu, mutta pakko huomioida.

Suunnilleen viimeisillä reissuilla joita kävin kalassa nukarilla, sain parikin kontaktia taimeniin, suurin siiman päässä ollut syksyn kaloista oli kutakuinkin n.52cm, joten jättiläisistä ei ole ollut kyse.



Tässä vielä linkki syksyn kuviin.

Lisäksi on tullut pari karsintaa käytyä läpi, toinen näistä meni persiilleen ja toinen vähän paremmin.

Julkujärvi oli itselläni ensimmäinen syksyn kisa tälle vuodelle, kisa oli jokseenkin kalan tulon suhteen ankea, vaikka muuten olikin hyvä päivä. Itse tyrin omalle kohdalle osuneet kolme kalaa, jotka kaikki tulivat ekalle jaksolle. Piuhoja poikki ja kavereilta riittävät vittuilut solmujen teosta. Muuten vedettiinkin sitten tyhjää ja ilman saalista jäi tämä kisa.



Lohenrenkaan kisa oli sitten ihan toisesta puusta veistetty, taisteluparini oli jälleen Toivosen Olli, jonka kanssa on aina yhtä mukava kalastaa. Tosin molemmat meistä tyri lauantai-aamun avausjaksolla kisansa, vaikka sitten molemmat kisan loppua kohden yrittikin parannella sijoituksia, ottamalla jaksovoiton ja muuta kivaa loppu kisaan, mutta ei ne pitkälle riittänyt. Positiivista itselleni, että jokaiselta jaksolta sain kalaa kaukaloon ja siltä osin meni ihan kivasti koko kisa. Loppu tuloksissa olin kuudes, mutta tuosta ei mitään kunnon pisteitä finaali jahtiin tullut.

Tässä vielä julkujärven ja lohenrenkaan kuvat.

Näiden lisäksi on tullut käytyä taimenen kutua seuraamassa lasten kanssa, on tullut nähtyä niin 80cm mertsaria kuin pienempääkin, mutta kokonaisuudessa näyttänyt todella upealta tuo määrä kaloja, mitä on eri paikoissa vastaan tullut. Jopa paikallisuutisiin asti päästiin jätkän kanssa, kun satuttiin paikalla olemaan. Löytynee yle areenasta, uudenmaan uutiset 17.10.2014. Kutakuinkin tämän linkin takaa.

Nyt sitten tuoreimpana reissuna, tänään pikaisesti heitetty kolmen tunnin hauenmetsästys.

Starttailin aamulla kotoa kohti pelipaikkoja, liikenteessä kyllä kohtuu myöhään, joten ensimmäiset heitot tuli paiskittua tuossa kympin aikoihin, montaa heittoa ei tarvittu kun ensimmäinen kala kävi yrittämässä, ei pysynyt. Muutamaa heittoa myöhemmin sama juttu ja taas karkuun.

Piti hieman hakea homman juonta, mutta kun se löytyi alkoi kaloja tulla tasaisen tappavasti myös renkaaseen asti. Tarkkana piti olla, koska heitto piti tippua juuri kaislikon reunaan ja samaan aikaan kun perho tippui veteen piti ottaa hieman siimaa sisään ja sitten pamahti. Jos ei pamahtanut, niin pari vetoa ja sitten. Tosin kaikista saaduista kaloista n.85% iski suoraan veteen tippuneeseen perhoon, joten hereillä piti olla.

Ainuttakaan seurimoa en nähnyt, kaikki siis tuosta kaislikon reunasta. Muutama tuli n.3-5m kaislikosta irti, mutta muuten tosiaan paukkui kun perho tippui veteen. Yksi perho sai uransa viimeisen kalan ja pääsee nyt viettämään eläkepäiviä. Sen verran rujoon kuntoon kalat tuon hakkasivat.

Karkuutuksia päivään mahtui juuri noiden rajujen tärppien tullessa heti heiton jälkeen, onneksi suurin osa kuitenkin pysyi kiinni ja kävi renkaassa.
Kaikkiaan kaloja kävi renkaassa asti 18kpl, ja näiden keskipaino huiteli tuossa 2,5kg hujakoilla. Yhtään isoa ei siimapäähän osunut, mutta ei kyllä niitä pieniäkään. Samasta puusta tuntui kaikki olevan veistetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti