Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

17.1.2016

Ounasjoki 2015

Tjaahas, se olis aikaa taas vierähtänyt vähän turhankin paljon tästä viimeisestä blogipäivityksestä.

Kesä meni vähän vähemmällä kalastuksella kuin edellisinä vuosina on tottunut, mutta kyllä sitä jotain pientä reissua tuli silti tehtyä. Ehkä isoimpana viikon reissu Ounasjoelle tutulla ja turvallisella porukalla. Tämä nyt siis tuon edellisen päivityksen jälkeisistä reissuista. Jotain pienempiä keikautuksia joilla on ollut lisäksi.

Tuosta Ounasjoen reissustakaan en jostain kumman syystä saanut luotua tekstiä vaikka mahtava reissu olikin ja nyt näin talvella useampi kuukausi reissun jälkeen on vaikea alkaa tekemään siitä selkoa.

Jotain mitä tuolla reissulla kuitenkin tuli tehtyä niin selviää kuvista ja tähän alle rustaamastani pienestä muistelosta.

Kalallisesti tuo oli suurinpiirtein kokonaisuudessaan harjus kalastusta, pinnalta ja pinnan alta. Itse kalastin oikeastaan koko reissun kelluntarenkaalla polskien. Heti sen jälkeen kun toisena päivänä vai oliko jo ekana iltana kun jouduin ajamaan Rovaniemelle räpylä ostoksille. Keepperin settiräpylät tai mitkä lie muovilärpäkkeet antoivat periksi. Enkä tosiaan antanut tuon pilata reissua, vaan joesta suoraan autoon ja useamman sadankilometrin kierros Rovaniemelle ja takaisin. Järkeä??? NO ei, mutta tulipa tehtyä ja reissu meni siltä osin putkeen.

Kävin heittämässä yhden päiväluvan Vuontisjärvellä siika mielessä. Siikoja löytyikin, kun vain ensin löysi paikat. Kovin pientä oli, suurin nippanappa 30cm yli ja loput alle. Muutama parempikin kala siiman päässä järvellä oli, mutta joko tapsipoikki (0.8-0.12) tai sitten muuten vaan irti. Pääasia oli, että sain rauhassa kokeilla erilaisia keinoja kyseisen kalan parissa.

Suurimpana riesana tuolla oli polttiaiset ja mäkäräiset, hyttysiäkin toki oli, mutta ei niin paljoa.

Itse Ounasjoesta sain yhden ison kalan siiman päähän, mutta tälle ei ollut mitään sanomista, kun ampui keskeltä koskea nielusta alas ja se oli sen jälkeen moro. Tämä sattui kun laskeskelin kelluntarenkaalla Raattaman kylästä alas mökille. Raattamankoskessa jossa tuokin isomus oli, oli hienoja portaita johon pääsi näppärästi kelluntarenkaalla stoppaamaan ja näin kalastamaan laajalta alalta. Voin kyllä näin jälkeen päin kertoa, että ei ehkä kaikkein helpoin kapistus laskea koskia alas, varsinkin kun kiviä saa varoa. En ehkä toistamiseen lähde yrittämään moisia hölmöilyjä, mutta kyllä sen verran oli järkimatkassa, että ennalta kävin rantaa alaspäin kävelemässä ennen kuin koskea lähdin tiputtamaan ja pahimmat paikat kanniskelin sitten rantoja pitkin.

Kiitos kuitenkin reissusta kaikille mukana olleille, H,M,A.
Sitten tähän niitä kuvia.


Tästä vielä kaikki kuvat

Noin muuten viimevuodesta jäi käteen paljon kaikkia hienoja kokemuksia.
Hauki ennätys paukkui useammalla kilolla ja sentillä. Pari hienoa viikon reissua ja useampi pienempi kierros. Kisapuolella jäi vähän heikonlaiseksi koko kausi. Syksyn karsinnoista jouduin vielä kaiken lisäksi perumaan liki kaikki, pienen uupumisen takia. Mutta nyt tulevaa kautta voi taas katsella kirkkain silmin, niin kisojen osalta kuin siviilikalastuksenkin parista. Suunnitelmissa on reissu Ruottin maalle Vilhon kanssa, Kuusamon vesiinkin on tarkoitus tänäkin kesänä ottaa kontaktia.

Yksi ikävämpi asia tässä painaa ja se on, että en suurella todennäköisyydellä pääse tänä kesänä lähtemään pohjoiseen tällä samalla porukalla, millä on näitä reissuja tehty jo useampi vuosi. Ei vaan lomat riitä reissuun. Vaikka jätän pienen mahdollisuuden yllätykselle kuitenkin.

Koitan tässä taas piristyä kirjoittamisenkin saralla, ainakin tulevan kesän reissuista. Talvi menee enempi ja vähempi sitoessa perhoja ja muutamia hankintoja tehdessä. Odottavan aika vain on tuskallisen pitkä. No muutama kk niin pitäisi taas päästä kautta aloittelemaan vaikkapa sumarikalastuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti