Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

26.8.2011

Nukarin pika visiitti.

Saimpa kesken duunipäivän puhelun, Mikko oli käynyt aamuste kääntymässä paikalla ja oli vielä jäänyt nälkä iltaa varten, joten kyllähän sitä piti lähteä käymään paikalla lievittämässä toisen nälkää.

Sovittiin treffit myllykukolle, josta yhden auton voimin nukarille. n.18.10 paikanpäällä. Autoja parkissa oli kymmenkunta, joten ruuhkaa oli odoteltavissa. Kyllähän sitä porukkaa koskella olikin, mutta vielä mahtui mukaan.

Mikko raapas kamerankin matkaan ja jossain kohtiin totesikin, että täytyyhän sitä jokin kalakuvakin matkalta saada.

Aloiteltiin laavun yläpuoleiselta koskelta, pienten sotkujen selvittelyjen jälkeen päästiin itse asiaankin, alku ei kovasti tuonut tapahtumia pyöreä nolla taululla.

Pikkuhiljaa valuttiin alas päin. Hieman ennen laavusuvantoa tuli tapahtumatkin peliin, ensin pienehkö harri kävi kiduttamassa larvaa, onneksi ei pysynyt kiinni.
Hetki tämän jälkeen, kävi raju tälli siiman päässä, taimen n.30-35cm kävi raivoisasti perhon kimppuun, ihan kiva rimpuilu ja vain hetki ennen haavia, otti ja lähti.

Mikkokin muutaman kuvan sai paikan päältä otettua, fiilistely kuvia niin sanotusti.


Matka jatkui alas päin. Laavusuvanto oli miehitetty, joten se päätettiin suosiolla jättää väliin ja siirtyä hieman koskea alaspäin. Ensimmäisille heitoille, eikä niitä seuraaville heitoille, ei kyseisestä koskesta tapahtumia saatu, vaikka jokainen pienikin mahdollinen paikka tuli ronkittua, ainakin Mikon toimesta hyvinkin tarkkaan.


Kosken alaosilla hieman ennen padon suvantoa, larva valui pikku hiljaa alaspäin, kohti minua. Näky oli upea, kirkas välähdys ja pam. Kirbeli iski kiinni, harvinaisen pirteyden kera. Vain hetki iskusta ja siimaa rullasi ulos 15m, kivaa. Tässä kohtaa Mikkokin pienen huutelun jälkeen havahtui ja kaivoi kameran esille.


Nyt oli mahdollisuus hyviinkin kuviin. Sain kelailtua kirren n, 2m päähän kun kela pärähti uudemman kerran, toinen n.25m pyrähdys kohti patoa. En ole moista hulinaa kirreltä ennen nähnytkään. Väsytys kuvat otettu ja kala haaviin.


Pikaiset kuvat maissa ja kala takaisin elvyttelyn jälkeen.


Arvio n.1,2kg. Jokainen päätelköön kuvasta lisää.


Hieman yhdeksän jälkeen, päätettiin pakkailla kamat ja suunnata pois. Pieni katselu kierros vielä Lemmensillalla ja siitä kotio.

Mikolle saaliiksi reissusta tuli, kokemusta, kokemusta, uppopuiden "rakkaus" ja läjä kuvia. Niitä kuvia odotellen, jotta saadaan tännekin lisättyä.

------Kaikki kuvat Mikon ottamia, siitä iso KIITOS hänelle.-----

2 kommenttia:

 1. Kiva raportti.
  Tuon fontin voisit kyllä vaihtaa johonkin selkeämpään sillä on aika tuskaa nääs lukea pitempään tota pikkutuherrusta.

  Voitaisiin tässä lähiviikkoina muuten sopia joku reissu nukarille. Alkaa sen verran pitkä aika viime reissusta jo olemaan...

  VastaaPoista
 2. Jepulista. Toivottavasti on nyt parempi. Vaihellaan taas jos on tarvis.

  Tosiaan voitaisiin yrittää johonkin väliin järjestää reissu.

  VastaaPoista