Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

19.9.2011

Seisovan veden perhostusta

Tuli tämäkin asia kunnolla, omalta kohdalta avattua perhostuksen saralla.

Sunnuntai päivällä tuli lähdettyä Ahdin kanssa reissuun, suunnaksi otettiin pienehkö lampi eteläsuomessa.
Tarkoituksena oli käydä omalta kohdalta harjoittelemassa, kyseistä kalastusta Ahdin neuvojen kera. Kamerakin lähti matkaan ja kaveri ehtikin lupailemaan kalakuvia =)

Pienen kävelyn jälkeen päästiinkin pelipaikoille. Kamojen kasauksen jälkeen, päätettiin lähteä kiertämään, toinen toiseen suuntaan ja toinen toiseen. Tarkoitus oli nuotiopaikalla tavata ja pitää sapuska hetki.

Alkuun tuo heittäminen tuotti hieman ongelmia, kun ei tuo rullaus ole ollut vahvinta alaani, mutta kyllä se siitä sitten lähti jotenkin toimimaan. Alku osa lammen reunasta oli kohtalaisen tiiviin lumpeikon valtaamaa, joten heitot piti saada sen ohitse. Ei helppo homma, näin ensikertalaiselle. Lampea kiertäessä ja eri perhoja läpi käydessä, näkyi keskemmällä paljon pintovia kaloja. Itsekin siten päädyin pinturiin. Vaan ei ainuttakaan tapahtumaa ennen taukopaikkaa. Ahdilla oli tärppi, mutta ei sen enempää.

Sapuskan ja turinoiden jälkeen siirryttiin takas rantaan. Pintomiset oli hiljentyneet, tästä huolimatta päätin edelleen jatkaa kalastusta pinturilla. Tämä tuottikin liki välittömästi tauon jälkeen tulosta. Olisiko ollut toinen heitto, niin pinnassa mulahti. Nieriä 30-35cm iski perhoon ja päätyi myöskin rantaan. Haavimisen jälkeen sain koukun kalasta irti, suunnittelin ottavani kuvan, mutta toisin kävi. Hellästi kun kiinni pitää, niin tämä kala ottikin hatkat ja suuntasi takas syvyyksiin.

Tässä kohtaa ei voinut muuta todeta kuin, että pakko se on toinen saada jotta kuvan saisi. Vaan toisin kävi. Koko loppu reissuun ei tapahtumia tullut, kuin yksi yritys juuri kun olin perhoa vedestä nostamassa. Vaan mitään ei kerennyt tässä kohtaa enään tekemään. Ahti sai parit tärpit aikaiseksi, mutta siinä olikin kalojen elämä loppu reissussa.

Yksi kerholainen sentään oli paikalle myöskin ilmaantunut, hänellä olikin jo liki ensimmäisillä heitoilla iskenyt nieriä kiinni ja ylös asti. Kun saavuimme hänen luokseen ja pakkailtiin omia kamoja kotiin lähtöä varten, niin siiman päähän iski toinen nieriä. Kalan hän sai jällen ylös asti. Kaunis väritys ja pirun pirteä kaveri. Eikun siis kamera esiin. Hehe. toisen kerran samalla reissulla kävi, niin että kala ei kuvaan suostunut. Harmillista, mutta ei mahda mitään. Lupaan ensi kerralla myös nämä kalatkin kuviin, niin ei tule epäselvyyksiä asioista. Onneksi näillekin kaloille löytyy todistajat rannalta, jos jotain epäilyttää.

Kiitokset Ahdille reissusta ja seurasta. Oli oikein rattoisaa oppia näitä seisovan veden jekkujakin.
Ensi kertaan siis, lisäilen parit kuvat myöhemmin kun kerkiän ne koneelle laittamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti