Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

10.5.2012

Karkkilan sm-karsinta 5-6.5.2012

Dodih se olisi sitten neitsyys viety tälläkin saralla ja oman uran ensimmäiset perhokalastuksen sm-karsinnat koettu, runsas vetisessä Karjaanjoessa Karkkilan Pitkälässä ja keskustassa.

Tuskallinen perjantai illan reeni jätti hirveitä paineita, kun omat kerhokaverit nöyryyttivät illan "kenraaliharjoituksissa" minua 6-0. Tämä toi ainakin itselleni hirveän yön eteen. Unta puolentunnin jaksoissa ja lauantai aamuna hieman ennen neljää ylös. Pakki sekaisin (lue jännä kakkaa) =))

No kyllä se aamu siitä sitten pikku hiljaa alkoi kulkea, oltiin sovittu kerhokavereiden kanssa aamupalarehvit ABC Masuunille puoli kuuteen. Joten ei siinä auttanut kuin lähteä ajelemaan kohti Karkkilaa. Matkalla oli pientä koheltamista vapojen kera, kun meinasivat silmille hyppiä ja piti niitä siinä kesken ajon hieman siirtää, tämähän tuotti vain sivutapsissa olleen perhon tarttumisen takin hihaan, pakkohan se oli tiensivuun vetää ennen kuin ojaan päätyy. Kommelluksista huolimatta pääsin paikalle jopa ajoissa.
Siinä sitten aamupalaa napaan ja aamun kuulumiset ennen kisapaikalle siirtymistä, ilmoittautuminen oli 6.20 Pitkälän laavulla ja siitä heti perään arvonta. Kaikkiaan kisailijoita oli 24. Vetäisin itselleni B6 kilpailija kortin, joka tarkoitti ensimmäistä valvonta vuoroa. Kalastettavat poolit jaakaantui seuraavasti

Lauantaille: Kalastettavat poolit 6,10,1 ja valvottavat 6,8,10
Sunnuntaille: Kalastettavat poolit 3,5,12 ja valvottavat 3,5,12


Itselläni ei näistä pooleista ollut juurikaan minkäänlaista kokemusta, kuten ei Karkkilasta muutenkaan, kun paikalla olin käynyt tasan kerran kalastamassa viime kesänä ja kerran pikaisesti tänä vuonna.

Lauantai aamuna tuli sitten viimein siirryttyä mittakaukalon ja omien kalastuskamojen kanssa kohti 6 poolia. Valvottavana oli Jani, joten sain heti kättelyssä ottaa oppia "ammattilaiselta". Kyllähän sieltä kalaakin nousi kaikkiaan 5kpl. Omastanäkökulmasta hyvä aloitus kisalle, mutta Jani ei täysin tyytyväinen suoritukseensa ollut. Itse pääsin kalastamaan heti perään saman poolin. Alkuun ei kuulunut tapahtumia. Tulin poolin ylärajalta alaspäin samoille nurkille mistä oli edelliset kalat tullut, sain kiven takusen montusta tärpin ja toisenkin. Sitten päätin siirtyä hieman lähemmäksi. Kirjaimellisesti tuli sukellettua lähemmäs, kiven ylitys ei mennyt ihan nappiin ja hieman tuli hörpättyä vettä pöksyihin ja kasteltua vaatteet reilusti, jokseenkin tuntui vilpoiselta tuo 8 asteinen virtaava Karjaanjoen vesi. Itse en tästä poolista saanut kolmea tärppiä ja vielä toista pienempää sukellusta lukuun ottamatta mitään. Poolista läjähti kaikki 12 sijoituspistettä, jotka ei hirveästi hymyilytä. Hirveät alkupaineet ja ressi kiusasi. Paljon tuli kuitenkin jälleen opittua ja paljon jäi tässä poolissa tekemättä. Ei siis muuta kuin seuraavaksi valvontaan kohti 8 poolia.
Valvonta vuorossa tuli hieman viriteltyä pyyntivehkeitä ja tiirailtua lisäoppia kalastavalta. Pooli antoi 2 kalaa mittakaukaloon käytettäväksi ja jälleen tuli raapusteltua lukuja kaverin kilpailijakorttiin.

Puolivälissä päivää oltiin joten jakson jälkeen oli aika pitää sapuskatauko ja siirtyä koko joukon voimin ABC:n antimista nauttimaan. Ah... vihdoin helpotus vatsan vääntämiseen, posliinisen kapineen muodossa. Luojan kiitos. Kyllä se aika tuskaa oli tähän asti ollutkin, kun ei oikein uskaltanut antaa edes henkien puhua.
No mutta se siitä höpötyksestä, siirrytään taas kalastamiseen.

Sapuskan jälkeen olikin edessä 10 pooli, paineita oli edelleen kun ei kalaa ollut tullut. Lisää paineita jakoivat kaikki kanssa kilpailijat, kun kyseisestä poolista ei ollut 3:lla edellisellä kalastajalla noussut. En taida enempiä nimiä huudella.... ei kun kuitenkin VA,Saku ja Jani oli paikan kolunnut läpi ilman tulosta.
Itselläkään ei kyllä juuri uskoa kalan tuloon ollut edellisten nollien jälkeen, eikä sitä hirveästi ollut valvojallanikaan. Alkuun lähdin poolin puolivälistä alarajaa kohden, pohjan risuja, perhon menetystä ja tätä perus kauraa. Alkoi vain enemmän ahdistamaan kun ei kalaa tunnu kuuluvan. Käännyin alhaalta takaisin ja suuntasin ylärajan tuntumaan olevaan koskeen, aivan parkkipaikan reunaan. Valvoja jäi naatiskelemaan hetken lepoja hieman alemmas. Tässä ei sitten kovinkaan kauaa mennyt, kun kosken yläosaan lähes aivan poolien rajalta lähdin lirkkimään parkkipaikan puoleista reunaa. Ensimmäisellä yrittämällä tuntui pieni tukistus perhossa, toisella tuntui jo paljon enemmän. Ensimmäinen kisakalani oli tosi, tosin mittamiestä saikin tovin huudella =) No eipä tuo mitään, tulipa hieman häirittyä toisen "kauneusunia". 35cm kirjoevällisen käytin kaukalossa ja jatkoin kalastusta. Iso huokaus ja paineen purkautuminen helpotti oloa kummasti. Tästä ei mennyt kuin noin vartti niin jo oli toinenkin kala haavissa kulkemassa kohti mittakaukaloa, 37cm evällinen. Peli oli siis vihdoin avattu omalta osalta. Poolista 4 sijoituspinnaa plakkariin ja kohti seuraavaa rupeamaa.
Oli vissiin 9 poolista pari valahtanut omaksi onnekseni alemmas, ysistä kuitenkin koko kisan aikana nousi kaikkein eniten kaloja kun taas 10 vähiten.


Jäin seuraavalle jaksolle valvojaksi tälle samaiselle poolille jonka juuri olin kalastellut. Vaan eipä tämä pooli enempiä kaloja antanut, kuten ei koko viikonloppunakaan kuin 2 kilpailijalle 3kalaa.
Valvonnan jälkeen olikin aika lähteä reippain askelin kipittämään kohti ylävirtaa ja poolia numero 1. Oli päivän viimeisen rutistuksen aika vihdoin. Kyllä sitä näissä kohtuu märissä kuteissa alkoi jo hieman vilu iskeä. Kuivaa vaatekertaa kun ei ollut, kuin 1 paita. Se ei aivan nyt riittänyt.

Poolilla olikin valvomassa oma kerhokaveri Ahti, joka oli minua ennen poolista nollat tauluun vetänyt. Pooli oli syvin kaikista kolmesta lauantain aikana kalastamistani. Jo tuolla edellisellä jaksolla oli ollut ongelmia päästä riittävän syvälle, niin nyt se olisi vielä hankalempaa. Hirveästi ei tästä poolista kyllä kerrottavaa jäänyt. Ei ollut kuin omat ajatukset siitä miten ja mistä kalastan. Näistä tiedoista ei nyt tuntunut apua olevan. Nollat itsellekin tästä poolista ja 12 sijoituspinnaa rokotti tilastoja jälleen.
Kaikkiaan olin kokonaistilastossa sijalla 18. Kelpasi itselleni näin avauksessi ihan riittävästi. Ylöspäinhän tästä on vain suunta.


Sunnuntai aamulla siirryttiinkin kotoa suoraan pelipaikoille ja omille pooleilleen. Itse suuntasin tuonne 3poolille ensimmäiseen kalastus rupeamaan. Aamun sarastaessa astelin todella varovaisin askelin jokeen. Tuo edellisen päivän kaatuminen oli vienyt hieman luottoa omaan kahlaamiseen kovemmassa virrassa, mutta äkkiä se siitä sitten taas alkoi löytymään ja poolia tuli kahlattua ja kalastettua ympäriinsä. Alkuun tuntui, ettei kaloja löydy. Sitten kosken niskalta tärähti, hetken aikaa kalan temmottua vastaan, se antautui pinnalle ja näytti olemassa olonsa. n.30cm taimen oli narahtanut tarjoamaani perhoon. Tästä ei apua kisassa ollut, kun alamitta 40cm jäi reilusti vajaaksi. Joten kala suorintatietä takaisin uimaan. Arvelin kuitenkin tämän tapahtuman tarkoittavan sitä, että ainakaan kirjoa ei tästä kohtaa juuri nyt kannata yrittää. Siirryin hieman poolia ylöspäin ja sain jälleen tukistuksen perhooni, tällä kertaa toimivana uittona oli larvastaminen. Kala ei kuitenkaan kiinni pysyny, joten uutta yrittämistä vain. Ei kuulu eikä näy. Vaihdoin hieman paikkaa ja pyysin jälleen tyhjää. Huolestuttava alku sunnuntaille. No siirryin jälleen paikkaan josta olin tuon tärpin saanut ja tällä kertaa samalla uittotyylillä tärähti siiman päässä, sunnuntain avaus kala tuli käytettyä mittauksessa ja 35cm pituutta löytyi. Peli auki siis tällekin päivälle ja nokka kohti uutta yritystä. Yritin vielä jallittaa äskeistä kalaa uudelleen, vaan eipä ollut halukas uudestaan huuliaan perhoon upottamaan. Kalaa en tältä jaksolta enempää löytänyt, yhtä epävarmaa tärppiä lukuunottamatta. Hiljaista oli aamu ollut muillakin pooleilla.Oli taas aika vaihtaa vuoroa ja alkaa itse vahtimaan Ahdin touhuja kyseisellä poolilla. Ahdin kompurointi ja kalan tulon tuskan pystyi kyllä lukemaan miehen naamalta poolin jälkeen. Harvoin on näin murtunutta miestä tarvinnut katsoa näiden yhteisten reissujen lomassa. Ei siis kalaa eikä ihmeitä merkintöjä korttiin.

Siirryin kohti poolia 5, josta oli kalaa noussut lauantain aikana kohtalaisesti. Sunnuntain osalta oli poolista vielä kalat saamatta. Saanti paikat oli kyllä tiedossa joten mahdollisuudet kalaan pitäisi olla. Poolin yläosassa oli kaatunut paju joka loi hyvän paikan kaloille juuri kosken niskalle. Kosken alta löytyi syvä monttu, joka oli toinen varsin kalaisan oloinen paikka. Ainut ongelma oli itselläni jälleen tuttu syvyyksiin pääsemättömyys. Virran ollessa kova ei omilla siimoilla/perhoilla ollut mahdollisuutta lähellekään pohjaa. Yritettävä oli joka tapauksessa ja siihen yritykseen se itselläni myös jäi. Näin hyvistä paikoista ei kalan kalaa eikä kunnon varmaa tärppiäkään. No nollat taulussa olikin aika siirtyä sapuskalle ja miettimään omia tekemisiä, millä sitä saisi sitten viimeiseltä jaksolta raavittua kalaa.Sapuskan jälkeen olikin aika siirtyä ensin takaisin kalastamalleni poolille valvojan rooliin. Valvonnan kohteena oli tälläkertaa Jyri, joka toivottelikin hyviä unia ennen kalastamisen aloittamistaan. Kohtalaisen hiljaiseltahan se Jyrin kalastaminenkin tuntui olevan, paikkojen läpikäymisti ja kokeilemista. Toinen kierros ylhäältä aloittaen toikin sitten tukistuksen perhoon ja seuraavaksi jopa kunnollisen otin ja kalan ylös. Jyrikin jo hiukan naureskeli tilannetta, että jopa kalaakin tänään tulee. Muuten pitelikin sitten hiljaista muutamaa tärppiä lukuun ottamatta.Siirryin tästä sitten kohti keskustaa ja poolia numero 12. Ahti oli poolin kalastanut ennen minua, eikä tapahtumia ollut tullut. Tiesin suurin piirtein paikat, joista kalaa pitäisi tulla. Aloitin koluamisen maantiesillan alta ja siitä suuntasin suoraan poolin alarajalle. Ei risuja kummallisempaa tapahtumaa. Tästä sitten siirryin hieman ylemmäs, parkkipaikan reunan puoleista syvempää uomaa koluamaan, ei tapahtumia ei niin perkele mitään. Tarkoitus tässä kohtaa itselläni oli siirtyä vielä poolin yläosan koskea lirkkimään. Heitin muutaman heiton matalan rannan tuntumaan, jossa jokeen kaatunut puu tekee hyvän suojan kaloille. n.5minuuttia ennen loppua tuosta puun vierestä iski alempaan perhoon kala kiinni, neljä potkua ja suoraan sinne oksistoon. Ylemmästä sivutapsista kiinni oksiin ja peruke poikki. Hieman ehkä oma mokakin, kun en suoraan antanut reilusti painetta ja vetänyt kalaa pois puun vierestä. Menetetty peli ja vauhdilla hakemaan uutta settiä rannalta, rumasti päristen matkalla. Lopuksi lirkin vielä tuon kosken toisella setillä, mutta ainuttakaan tapahtumaa en löytänyt. Poolista jälleen täydet sijoituspisteet, joten aika heikko lopullinen tulos kasassa. Ylemmästä poolista oli vielä kisaaja saanut 3 kalaa, joten hieman ahdisti enemmän.

Valvoin vielä viimeisen setin samalla poolilla, jossa Aleksi kävi kalassa. Hiljaista piteli hänelläkin, yhtä selkäkalaa lukuunottamatta. Vettäkin alkoi viimeisellä jaksolla satelemaan.Kisat oli näin ollen palkintojen jakoa ja tulosten julkaisemista valmis.
Kärki trio näytti seuraavalta
1.Jani Huhtaniska (Espoon Kilpaperhokalastajat
2.Juhani Rosenström (JSKPK)
3.Markus Palmroth (JSPK)
Taputukset ukoille tuloksista.

Itse jäin kisassa sijalle 18. joka oli omaan makuun ihan jees.
Kalallisia jaksoja 2
Kaloja 3, pisteet kaloista (100p/kala+20p/cm) 2440p
Pisteet 12+4+12+7+12+12=59.
Parannettavaa jäi ja paljon, mutta pikku hiljaa etiäpäin. Onnekseni itselleni henkisesti "pahat" kilpakumppanit omat kerhokaverit, jotka perjantaina nöyryyttivät, jäivät jälkeeni. Hyvä hyvä. Elekää ottako pahasta. =))

Paljon tuli opittua ja ymmärrettyä lisää. Paljon jäi vielä oppimista. Mutta eiköhän sitä oopia kerry tässä kuluvan vuoden aikana, noita kisoja kiertäessä.
Perhoja joutuu jälleen pienen hävikin myötä sitomaan lisää rasioihin.
Jatkossa täytyy hieman väline hankitojakin tehdä, mutta ne eivät nyt vielä ole ensimmäisenä ohjelmassa.

Kiitokset tätä kautta vielä järjestäjille ja kanssa kilpailijoille. Nautittava viikonloppu kaikin puolin, jollei pieniä vitutuksen oireita muistella. (se poolin 12 kala olisi ehkä pykälän pari nostanut sijoitusta, mutta potuttaa edelleenkin runsaasti).

Tässä vielä linkki järjestäjä puolen sivuille, jossa hieman tilastoja, tekstiä ja kuvia kyseisistä kisoista.
Kilpaperhokalastajat
Sekä lisää kuvia tässä
ps.jos joku kokee tuskalliseksi sen, että on täällä tullut mainituksi, niin olkoon yhteydessä ja korjaillaan tilanne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti