Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

25.6.2012

Juhannus taikoja Nukarilla 22.6.2012

Päätettiimpä torstaina duunissa Karvanaaman kanssa, että josko piipahdettaisiin jussiaattona kalassa.

Törmäiltiin siinä kahden hujakoilla seolla kaffen merkeissä ja siitä sitten suunnattiin joenrantaan.

Kamojen kasaus ja yksi pieni olut siinä ohessa. Aurinko helotti pilvettömältä taivaalta ja lämmin tuntui olevan.
Tästä sitten suunnattiinkin rantaan ja alettiin siimoja oikomaan. Karvanaama aloitti niskalta ja itse hieman alempaa. Jokunen hetki siinä vierähti, kunnes päätin itsekin nousta niskalle kokeilemaan, että eikö siitä oikeasti kalaa nouse. Noh uitto ja toinenkin siinä meni, kunnes ensimmäinen isku saatiin perhoihin aikaiseksi. Ei pysynyt, mutta seuraavalla sitten uudelleen ja tällä kertaa kala pysyikin kiinni.
Kovin oli kalassa virtaa, toisin kuin itse kalastajassa. Sieltä se kuitenkin haavinpohjalle saatiin koukattua, kuvat otettua ja kirjo vapautensa. Molemmat näistä oli hieman vauraamman puoleisia 1,5-2kg siltä väliltä.

Ei mennyt kuin pari heittoa, niin samasta montusta kolahti uudelleen, hieman vielä pirteämpi kaveri. Hetken aikaa annoin tämän siinä temmeltää, kunnes koukkasin haavilla ylös ja päästin kaverin jatkamaan menoaan ilman perhoja.

Siirryin itse sitten vielä alaspäin seuraavia monttuja kokeilemaan. Karvanaama jäi vielä niskalle hetkeksi pyörimään ja sai kuin saikin koukutettua kirbelin siiman jatkeeksi, vaikka muutama perho siinä taisi sitä ennen saada vapautensa niskan kiviin/uppopuihin.

Kun kaveri suuntasi autolta hakemaan perukemateriaalejaan, siirryin itse jälleen hieman alemmas. Koukutin lähes heti paikoille päästyäni ensin pienen särjen ja heti perään tuollaisen kilon luokkaa olevan kirjoevän. Muutama kuva ja kala takaisin uiskentelemaan kosken kuohuihin.


Siirryin itsekin autolle ja nautin vielä toisen (ah niin lämpöisen) oluen. Hetki turistiin ja ihmeteltiin, kun ei vissun perukesiima kestänyt vetoa, napsui poikki tuon tuosta jatkosolmua tehdessä. Pykälä paksumpaa ja alkoi kestämään, liekö jotain vikaa tuossa 4X:n siimassa, kun ei se noin pitäisi napsua.

Suunnattiin tästä sitten edelliseen ottipaikkaan ja siitä sitten pikkuhiljaa alaspäin. Itse menin vastarannalle ja Karvis jäi toiselle. Vaan kun ei herralle kelvannut kalat, niin piti itse sitten koukuttaa siitä nenän edestä yksi kirjo kuvattavaksi, kala pääsi jatkamaan eloaan jälleen.

Ei mennyt kovinkaan montaa metriä alavirran suuntaan, kun jälleen kiven takusesta iski evällinen siiman päähän sidottuihin "loisto"perhoihin. Tässä kohtaa taisi ehkä kaveriakin jo ottaa hieman päähän??? =)

Suunnattiin edelleen alavirtaan ilman isompia tapahtumia, sain koukutettua matkalla 2 pientä ahventa ja yhdestä kovemman virran montusta kirjon, joka halusi pitää yhden perhoistani omanaan ja paineli se suupielessään sitten omille teilleen.Käytiin kääntymässä koulusuvannon reunoilla josta ei kummoisia tapahtumia saatu, pirullisen kuuma vain tuntui olevan. Päätettiin palailla takaisin autoille päin ja käydä vielä ennen lähtöä koluamassa aikaisemmin kalaisina olleet montut.

Vaan eipä tuntunut ensi alkuun löytyvän kalaa, kunnes sitten kahden kiven välistä iski kirjolohi perhoon kiinni ja hyppäsi komean ilmaloikan ravistaen samalla perhot irti. Jotain sentään täältäkin. Hieman siinä vielä päätettiin suunnata ylöspäin, vaikka niskalla näyttikin muita jo olevan. Jäätiin hieman alemmas uittamaan perhoja, josta sitten itse sain vielä yhden kaverin tarttumaan ylätapsin perhoon, samalla alkoi hulvaton meno ylös alas, kunnes eväkäs päätti uida aivan jalkojen vierestä, tämä taas tuotti sen, että alatapsin perho tarttui kahluuhousuihin. Tapsi onneksi poikkesi ja sain vielä hetken väsytellä kalaa, kunnes haavin ja kuvien kautta kaveri pääsi jatkamaan menoaan. Hieman tässä kohtaa meinasi potuttaa, kun kohtuu uusiin pöksyihin tuli pienet reiät, onneksi nuo ei tuntunut hirveästi vuotavan ja paikkaantuvatkin pelkän liiman kanssa.

Tälläistä tälläkertaa, ensi kerrasta ei sitten tiedä. Saattaa olla näin perheellisenä "turvallisempaa" jättää reissut taas vähemmälle, kun seuraavat 3vkonloppua on kuitenkin kisoja taas täynnä. Niin ehkä en "kotikoskella" tule käymään muutamaan viikkoon.
Voisi pysyä sopu kotona jatkossakin ja pääsisin viettämään näitä mukavia reissuja muulloinkin.Kiitokset reissuseurasta Karvanaamalle.

Tästä kuviin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti