Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

11.8.2012

Pervoilua Nukarin kuohuissa 8.8.2012

Pitihän sitä käydä "koti"koskikin katsastamassa.

Kentän parkkipaikalla oli autoja useampi kappale ja rannalla perhonvispaajia useampi kappale. Päätin kuitenkin ottaa yhden nousun padolta laavulle, kun tällä välillä ei ollut kuin 1 kalastaja ja hänkin jo reilusti alkua ylempänä.

Sitaisin perukkeeseen pari luottoperhoa ja lähdin tutuista montuista kalastamaan. Menomatkalla puhuin kaverini kanssa puhelimessa ja he olivat aikaisemmin ihmetelleet vaijeri viritystä kosken yläosissa, tiesin jo siinä kohtaa, että vihdoin ovat virhon puolelta käyneet hoitamassa uusia kutusorakoita Nukarille.Yksi tutuista montuista oli täytetty soralla ja hyvässä paikkaahan tuo oli näin kutua ajatellen. Lisää uusia kutusoraikkoja löytyi sitten ylempää.

Aikani siinä koskea noustuani sain heikon iskun perhoon, ei vain pysynyt kiinni. Uutta yritystä ja jälleen tälli, tällä kertaa kala pysyikin kiinni ja pienehkö kirjo pääsi käymään haavin pohjalla ja kuvauksessa.Tässä kohtaa päätin hieman laittaa pienempää perhoa kiinni ja jatkaa matkaa ylöspäin. Aina tuohon laavun suvannolle asti kolusin kosken lävitse, muutaman tärpin kera. Päätin kuitenkin tässä kohtaa kääntyä takaisin, kun porukkaa oli koskelle tullut lisää. Ajattelin hakea pistäytyä vielä toisaalla, kyseisen alueen paikalla.

Siirryin toisaalle ja yllätyin jälleen, kun oli tienvierustalla autoa jonossa useampi. Porukkaa olikin kosken yläosalla useampi. Päätin suosiolla aloittaa kosken alaosasta ja nousta siitä sitten pikkuhiljaa ylöspäin.

Karkuutin liki heti yhden kalan tapsin mentyä poikki. Ei iso, mutta pääsi pyörähtämään sopivasti kiven alta. Sitaisin uutta perhoa perukkeeseen ja jatkoin kohti yläosaa. Kalaa tuntui löytyvän ja muutaman käytin jälleen haavissa. Niskan alta haavitsin jälleen yhden kirjoevällisen ja päätin tämän ottaa mukaani.
Siirryin vielä niskalle ja haavitsin täältäkin yhden kirjon. Tuntuivat olevan yllättävän vireällä päällä. 2 karkuutusta yläosasta jotka molemmat ottivat reilut spurtit virran mukana, toinen näistä antoi vielä upeat hyppy esitykset ennen kuin katkoi alemman perhon tapsin.

Mukava piipahdus koskella, vaikka porukkaa olikin todella paljon. Ruuhkassa kalastaminen ei kyllä ole koskaan mitään ylimmäistä herkkua, mutta siihen on jotenkin tottunut näillä seuduilla.Reissun saaliit koostuivat 5 haavissa käytetystä kirjosta, 2 särjestä ja 4 selvästä karkuutuksesta. Useampia tärppejä löytyi, mutta tarkkana sai olla ainakin alaosilla.

Seuraava pistokin paikalle on jo tiedossa, mutta se on ajankohdaltaan sellainen, että pitäisi hieman enemmän saada rauhassa kalastaa.

Tästä vielä linkki reissun loppuihin kuviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti