Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

16.10.2012

Risulammen sm-karsinta 14.10.2012

Kyseiseen kisaan pääsin varasijalta mukaan ja onneksi näin, kun jouduin kynäksen kisan omalta osalta perumaan.

Lampikisat ei omalla kohdalla ole vielä täysin hallussa, mutta kehitystä tapahtuu sen suhteen koko ajan ja tuosta oli hyvänä piristyksenä itselleni edelliset Lohenrenkaan kisat, joista sain ongittua kolmelta jaksolta kalaa.

Starttasin sunnuntai aamuna 4.30 kotoa ja suuntasin kohti Aapon pihaa, jossa oli kamojen vaihto autosta toiseen ja matka jatkui kohti määränpäätä.

Saavuttiin varuskunta-alueen parkkipaikalle kokoontumiseen juuri ajoissa. Siitä sitten letkassa ajettiin vielä itse kisapaikalle.

Paikka oli itselle täysin tuntematon, olin vain kuullut puheita isoista kaloista ja soisesta maisemasta, nämä puheet pitikin paikkaansa.
Arvonnoissa toivon pääsyä B ryhmään, jotta ei tarvitsi kaivaa kaloja ekalta jaksolta todella paljon, mutta arpa päätti toisin ja A9 lappu tippui kouraan. Taistelu pariksi ilmoittautui Paanasen Jani, jonka kanssa suunnattiin suoraan aloitus poolille. Matkalla sai tosiaan kyntää suossa hetken aikaa, runsaat sateet oli tehneet tehtävänsä paikan suhteen ja vettä oli todella paljon.


Aloitin kalastuksen poolilta 9 ja melkein välittömästi aloitus pillin jälkeen sain ensimmäisen kontaktin kalaan. Muutaman heiton päästä sain jälleen tällin ja tällä kertaa kala pysyi kiinni, kille haaviin tosin itselle yllätyksenä tulleen taistelun jälkeen, kala oli uudesta istutus erästä ja painoa lähemmäs 2kg, pituutta 47cm. Kala kaukalon kautta vapauteen ja taas jatkettiin, välittömästi seuraavalla heitolla sain koukutettua seuraavan vauraamman kalan, hetken taistelun jälkeen siima löystyi ja ilmoille pääsi muutama ärräpää. Tapsi antoi periksi ja kala jatkoi menoaan. Setti ylös ja uudet sidokset siimaan. Muutamat heitot ja seuraava kala kiinni. Tämä antoi kivan vastuksen jälleen, ennen kuin saapui haaviin ja sitä kautta kaukaloon, 46cm.

Sain vielä pari pientä näpyä ja yhden kalan kiinni. Tämäkin kala katkoi tapsin ja jatkoi matkaansa lammessa. Pilli soi ja eka puolituntinen oli omalta osalta kalastettu. Jatkoin valvojan roolissa. Janilla oli isoja ongelmi saada heittoa sujumaan, aamu kankeutta kenties.


Suunnattiin seuraavaksi viereiselle poolille (10.), josta kalastin ensin tyhjää 10minuuttia jonka jälkeen sain varovaisen iskun perhoon, jatkoin uittoa rauhallisesti kunnes tärähti. Kala aloitti rajun taistelun. Kala kuitenkin antautui haavittavaksi ja näin kolmas kala jaksolta, (47,46,46). Näistä ei kuitenkaan järkyttävästi ollut iloa, kun jäin A-ryhmässä kuitenkin vasta sijoille 4-7. Nämä kaksi tapsin poikkaissutta kalaa olisivat olleet huomattavan tärkeät.

Seuraavaksi jaksoksi oli edessä poolit 12 ja 1, näistä en jostain kumman syystä kahta tärppiä ihmeellisempää onnistunut löytämään ja blänkki oli alla.

Ruokatauon jälkeen vaihdettiin kalastusvuorot ryhmissä, jolloin B aloitti ja A jatkoi.
Aloitimme kalastuksen pooleilta 3 ja 4. Kolmos poolilta sain tärpin ja yhden kunnon tällin jossa nopeaan uittoon iskenyt kala katkoi jälleen tapsin. Nelos pooli ei tuonut muutosta tilanteeseen ja jälleen blänkki kierros.
Sama homma jatkui viimeisellä jaksolla, pooleilla 6 ja 7. Viimeisen jakson toinen puolisko, meni omalta osalta sitten lähinnä heittoharjoitteluun, kun maksimi heittoja piti nakella kohti lammen keskustaa, tämä olisi ollut oikeastaan ainoa mahdollisuus saada kalaa.
Yksikin kala joltain toiselta jaksolta, olisi nostanut sijoitustani 10 sijaa ylöspäin. Joten hiljaista oli pidellyt muuallakin. Jos en väärin muista niin 3 jaksolta sai kalaa vain 1. ja 2. sijoille yltäneet, 3. Sijakin lähti vain kahdella kalalla, mutta nämäkin omilta jaksoilta juuri sopivaan väliin.


Isoja kertomuksia ei lapsille jäänyt, mutta omalle kohdalle piristystä toi se, että sain heittoni pituuden kasvamaan 5 metrillä ja kalaa jälleen lammesta. Hyvillä mielin ensi kesän koitoksia kohden. Oma sijoitukseni oli vaisu 16. Mainittaneen vilä, että taisteluparinani toiminut Paananen nappasi 2 kalaa, kahdelta eri jaksolta ollen lopputuloksissa lopulta 7. Vaikeuksia hänellä oli, mutta tarpeelliset kalat kuitenkin ylös tuli. Lisää oli kyllä tyrkyllä hänellekin, kuten myös monelle muulle.

Nyt alkaa olemaan tilanne se, että omalta kohdalta laitan kamat talvikuntoon ja alan sidonta puuhiin. Muutamia väline hankintoja tulee talven aikana lisää.
Kiitokset kanssa kilpailijoille tästä kaudesta ja palaillaan asian tiimoilta taas ensi kaudella.

Tästä vielä linkki kuviin sekä tulosluetteloon.

Kisan kolmen kärki oli seuraava.

1. Janne Pirkkalainen
2. Arto Kokkila
3. Antti Kultanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti