Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

11.10.2012

Lohenrenkaan sm-karsinta 6-7.10.2012

Kyseinen kisa on käyty ja tässä hieman raporttia omasta kisasta.

Arvonnat oli suoritettu jo perjantai iltana maijoituspaikassa, itse en paikalle ennättänyt kuin vasta lauantai aamuna.

Kurvailin aamupimeydessä kohti Perniötä ja saavuin kisapaikan parkkipaikalle jo seitsemän aikoihin. Aloin välittömästi kasamaan kamoja ja hiomaan perukkeita kisakuntoon samalla sitoen perhot valmiiksi.

Kolmella setillä päätin lähteä liikenteeseen, 2 pinta siimaa ja 1 upposiima.
Pikkuhiljaa alkoi väkeä virrata paikalle ja lopulta sain oman kilpailijakorttinikin käsiini, A8 oli valikoitunut minulle ja Pirhosen Joonas taistelupariksi.


Kisat tullaan käymään 4 jaksossa, joista jokaisen jakson aikana kalastetaan 2 tuntia ja valvotaan 2 tuntia.

Katsoin poolikartasta vielä aamun ekan osion poolin, joka olikin koko 8 pooli/pömpiäinen. Lupaava alkupooli kisalle, pääsin ensimmäisenä kalastamaan ja kokemaan pienen lammen. Kannettuani tavarat poolin rantaan, aloin hieman tutkailemaan paikkaa ja tekemään suunnitelmaa, mistä ja miten kalastan.

Kellon lyödessä yhdeksän, alkoi kalastaminen. Olin havainnut muutaman kalan pintomisen ja päätin aloittaa kalastuksen matalamman kallion reunasta. Kolmannella heitolla sain kalan kiinni, väsytys ja haavin käsiin ottaminen, tuotti kuitenkin tiputuksen tälle kalalle. Olisi ollut tärkeää saada avauskala välittömästi. Pömpiäinen osoittautui kuitenkin hiljaiseksi näin aamun tunteina, enkä löytänyt lammesta enempää kalaa, paria tärppiä lukuunottamatta.

Joonas pääsi aloittamaan oman urakkansa kyseisellä lammella minun jälkeen, eikä siinä kovin kauaa aloituksesta mennyt, kun ensimmäinen kala oli jo mittakaukalossa.
Tämän enempää ei lampi tarjoillut, mikä hieman ihmetytti itseäni ja Joonasta.

Siirryttiin täältä sitten 6 poolille, Kivijärven rannalle. Samalla järjestyksellä päästiin kalastamaan. Olin vaihtanut toisen pintasetin pois ja tilalle intteri setin.

Aloin kalastamaan poolia "saaren" rannasta heinikon reunaa piiskaten. Tärppi ja toinenkin, mutta todella varovaisia kaloja. Kiinni en saanut ainuttakaan, lähdin kiertämään pohjukkaa toiselle puolelle, josta ei tulosta tämän enempää syntynyt. Palailin takaisin lähtöpaikalle kokeilemaan, kun jaksoa oli vielä reilu 10minuuttia jäljellä. Todella hitaalla uitolla sain tärpin ja tälläkertaa kala pysyikin kiinni. Mittakaukalon tulos kertoi 41cm tälle kirjolle mittaa ja tämä jäikin ensimmäisen jakson ainoaksi kalakseni. Kuitenkin jaksosijoituksena 3 tila.

Joonas ei tältä poolilta kalaa löytänyt muutamaa tärppiä enempää. Molemmille siis vain 1 kala jaksolta. Ei kovinkaan loistavaa alkua kisaan, omalle kohdalle kuitenkin lampikisoista ensimmäinen kala ylös.


Ruokatauon jälkeen olikin suunnattava 3 poolille, uudelle järvelle. Tälläkertaa Joonas sai aloittaa ja itse tyydyin valvojan rooliin. Uudelta järveltä ei kovin isoja määriä kalaa noussut, Joonas kuitenkin löysi yhden kalan tältä poolilta. Itse en pystynyt tähän suoritukseen, joten tyhjin käsin jouduin poolilta poistumaan. Siirryttiin seuraavaksi 1 poolille kalaan.

Hiljaista piteli, taistelupari ei kalaa poolilta löytänyt. Itse pääsin juuri ennen hämärää aloittamaan poolin läpikäynnin, mutta se ei auttanut. Yhden kalan onnistuin kuitenkin tartuttamaan siimanpäähän, mutta tiputus tuli tästäkin. Näin ollen koko jakso tuli omalta osaltani blänkättyä. Ei kovinkaan hyvältä näytä. Varsinkaan kun Kivijärvi ja Pömpiäinen olivat olleet todella antoisalla päällä iltapäivän jaksoilla.

Kärjessä lymyilivätkin Kivijärvi-Pömpiäisen kalastaneet kisailijat lauantain jälkeen. Seuraavaa aamua odotellessa toiset poistuivat majapaikkaan saunomaan ja "parantamaan" maailmaa. Itse suuntasin Raisioon yöksi, jotta ei aamulla tarvitse kovin aikaisin herätä ja matkakin on hieman lyhyempi kuin kotoa.

Sunnuntai aamuna olin kahdeksan jälkeen kisapaikalla, jossa muut jo virittelivät pyytöjään. Kasailin itsekin tavarat kasaan ja suuntasin 4 poolille valvojan hommiin. Joonas aloitti kalastuksen, mutta tuskaiselta tuntui. Puolessa välissä poolia, alkoi tapahtua Joonas koukutti ensimmäisen kalan mittausta varten, eikä tästä kovin kauaa mennyt kun toinenkin kala koki saman kohtalon. Lupaava avaus päivälle, varsinkin kun samaan aikaan oli uudella järvellä ollut hiljaista muilla pooleilla. Itse aloitin samasta kohtaa poolia kalastamisen kuin taisteluparinikin, mutta en onnistunut kalaa löytämään. Sain vain katkottua yhden koukun ja yhden setin kokonaisuudessaan. Rapuja nousi kuitenkin, mutta niistä ei hyötyä tässä kisassa ollut. Kaksi todella varovaiseen tärppiin oli tällä poolilla tyydyttävä. Ei paljoa hymyilyttänyt, kun tiedossa oli vielä jakson toiselle osiolle, ehkäpä huonoin pooli koko kisassa. Joonas näytti kuitenkin mallia ja löysi vielä tältäkin poolilta kalan, 3 kalaa jaksolta jäi Joonaksen saaliiksi. Itsellä pienoiset paineet, kun toista blänkkiä ei kestäisi ottaa, joten kala oli pakko kaivaa. Niinhän siinä kävikin, sain kalan siiman päähän ja kiskottua kalan haavitsemis etäisyydelle. Kun totesin, että haavia ei ole matkassa, se oli jäänyt edelliselle paikalle, onneksi ei kovinkaan kauas. Näin että kala on hyvin kiinni, joten lähdin uittamaan kalaa rantaa pitkin haavin luokse ja sain kuin sainkin kalan mitattavaksi. Tässä kohtaa näytti hyvältä, kun uudesta järvestä ei ollut A-ryhmän kalastajille kalaa noussut. Kerhokaveri kuitenkin onnistui viereiseltä poolilta tartuttamaan juuri ennen jakson loppu yhden kalan itselleenkin. Tästä ei suuria jakso sijoituksia tullut, kun jäin ryhmässä 7 seitsemänneksi.


Sapuska tauon jälkeen suuntasimme Kivijärvelle vielä kahdelle poolille, 5 ja 7. Näistä ensimmäiseltä poolilta en onnistunut tärppiäkään saamaan, yhden pintomisen sentään näin, mutta laiha lohtu kisaa ajatellen. Poolilta ei kyllä taisteluparikaan kalaa löytänyt ja hänen sanojaan lainaten "läpi mätä pooli".

Siirryimme seuraavaksi 7 poolille järven toiselle reunalle. Toivosen Olli näytti käyttäneen ainakin 3 kalaa kyseiseltä poolilta mittakaukalossa. Eikä siinä kovin kauaa mennyt, kun omat perhot tippuivat veden pinnalle ja samalla kävi vauraampi kala molskauttamassa tippumis paikalla, ei kuitenkaan tarttunut. Hetkeä myöhemmin sain tartutettua toisen kalan joka suostui tulemaan haaviin asti, näin olin välttänyt blänkit myös tältä jaksolta. Vaihdoin hieman asemia ja muutaman tärpin jälkeen sain toisen kalan mitattavaksi. Siirryin vielä jakson lopuksi kalliolle kalaan, Joonas huusi viimeisen minuutin alkaneen ja itse nakkasin perhot niin pitkälle kuin kykenin. Hetken uiton jälkeen jouduin huutamaan Joonakselle infoa, että on kala kiinni. Samassa Joonas huusi takaisin, että aika. Onneksi on mahdollisuus tartuttama kala väsyttää "yliajalla" ja näin sain kalan vielä mitattavaksi. Kolme kalaa jaksolta, 32cm,34cm ja 37cm riittivät kuitenkin vain jaksosijoitus 4.

Kyseisen poolin syönti loppui välittömästi kuin seinään, Joonaksen alettua kalastamaan ja auringon laskettua. Tämä tuotti taisteluparilleni blänkit kisan viimeiselle jaksolle, eikä tästä kyllä tyytyväinen voinut olla.

Eipä sen puoleen molemmat jäimme kisan häntäpäähän sijoille 14 ja 15.

Tältä näytti oma kilpailukortti kisan lopussa...

Omaa kisaani vaikeutti huomattavasti heittotaidon puute, kohtalaisen kovassa tuulessa. Ei vain osaa. Harjoittelua lisää ja kohti uusia pettymyksiä. Tulevana viikonloppuna onkin sitten edessä Vekarajärven karsinnat.

Loppuun vielä muistutus ELY keskukselta saamasta vastauksesta, joka osoitti oman kalastuksenvalvojan kokeen suorittamista hyväksytysti, näin ollen valvojan hommissa ollaan tulevina kesinä.

Niin ja tuosta sitten linkki kuviin.

Kisanlopullinen tulos lista näytti seuraavalta.
1. Eetu Hyväri

2. Joni Tiainen

3. Aleksi Tolonen

4. Santeri Kinnunen

5. Ari Meskanen

Lisäilen tekstiin vielä muutaman kuvan, kun saan aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti