Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

1.10.2012

Syksyistä lampeilua kerhonlammella

Päätin tuossa tehdä reissun kerhonlammelle, ajatuksena hieman "treenata" tulevia sm-karsintoja varten, 6-7.10 Perniö ja nyt paikan saatuani myöskin 14.10 Vekaranjärvi.

Aamulla suuntasin auton kohti tuttuja seutuja ja parkkipaikalle päästyäni, nappasin repun ja muut tavarat matkaan. Talsittuani sen 20minuuttia pääsinkin jo pelipaikoille, hiljaista piteli. Muutama sienestäjä matkalla oli, muuten ei ketään missään. Lampi oli täysin tyyni ja tuon tyynen rikkoi keskellä lampea mellastaneet kirjolohet. Kolme pintakäyntiä näkyi kamoja kasatessa, mietin pitkään, että pitäisikö laittaa pinturisetti kasaan, mutta päätin kuitenkin aloittaa upposiimalla ja perhoilla.

Hetken ehdin heitellä, kun joku kävi iskemässä kovaa, nopeasti uitettuun perhoon. Rajun tärpin lisäksi tuosta ei mitään poikinut, mutta sentään luotto itseen oli kohdillaan, kalaakin lammessa on.

Kiersin lampea hiljalleen ympäri, aina välillä heitellen. Pintomiset loppuivat, mutta rannassa kulkiessani, pystyin havainnoimaan useamman kalan lähtevän rannasta liikkeelle ja uiden aivan pinnassa. Jatkoin joka tapauksessa upposetillä kalastamista, kunnes rannan lumpeikosta iski hennosti perhoon nieriä. Isompaa taistoa ei tarvinnut käydä ennen kuin kala haaviin saapui. Reilu 35cm todella tumma ja laiha yksilö, lammessa siis pidempään oleskellut nieriä. Tästä en raaskinut kuvia räpsiä, kun niin nätisti pääsi perhostakin irti haaviin jouduttuaan, että samalla sai kalan päästää pois.

Tästä seuraavaan puoleen tuntiin ei tapahtumia ollut. Olin melkein palannut lähtö paikkaan, kunnes jälleen rannan tuntumusta iski kolmas kala perhoon kiinni. Muutama vilkas pyrähdys ja kala haaviin. Eloisa reipas 30cm kaunis värinen nieriä jälleen. Tästä muutama kuvakin ja sitten kala takaisin uiskentelemaan.


Tämän jälkeen päätin lähteä kohti kotia, johan sitä tuli muutama tunti rentouduttua ja todettua, että kyllä sitä kalaakin tulee, kun vain keinot keksii.
Luottavaisin mielin karsintoja kohden, tosin ilman isompia odotuksia. Kunhan saisi pidettyä sen linjan, että edes yksi kala/kisa, jotta ei nollille jää, kuten kesän 2 aikaisempaa lampikisaa.

Tuosta sitten vielä linkki kuviin.

ps.paha mennä sanomaan, mutta jäi hieman sellainen kutina, että olisi sittenkin pitänyt se pinturisettikin kasata ja ainakin yrittää sillä, nyt niin ei käynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti