Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

18.8.2013

Tulevaa syksyä miettien

Se olisi jälleen arvonta ruljanssi syksyn karsintojen osalta ohitse.

Syksy on itselleni hieman haasteellisempi, kuin aikaisempina vuosina. Johtuen lähinnä vaimon uusista työkuvioista. Jää nuo reissut vähemmälle pikkuhiljaa. Lisäksi hieman kerhomuutosta kilpailemisen saralla. Edustan tätä nykyä sitten Järvi-Suomen KilpaPerhoKalastajia.

Muutenkin on tarkoitus tänä vuonna lisätä hieman omia paineita ja tavoitteena tulevalle kaudelle olisi se finaalipaikka.

Tässä sitten listaa kisoista joihin arpa soi paikan. Neljään kisaan hain, joista 2 päällekkäistä. Näistä pääsin sitten kolmeen kisaan.

14.9.2013 Julkujärvi
5-6.10.2013 Perniö Lohenrengas
19.10.2013 Risulampi

Näistä tuttuja ovat kaksi viimeistä. Molemmissa on käyty kilpailemassa aikaisemmin. Tosin nämä lampikisat ei koskaan ole olleet, minulle se vahvin alue, mutta harjoitusta niistä tulee näiden kisojen osalta hyvin.

Joitain reissuja tulee varmasti heitettyä Vantaanjoen suuntaan vielä loppuvuodenkin aikana, mutta tarkoitus olisi myöskin alkaa tuota haukiperhostusta treenaamaan hieman. Nyt kun siihen olisi välineetkin olemassa. Eriasia onkin, saanko mahdollisuutta ajallisesti tai muuten järjestettyä.

Rasiat huutavat osittain tyhjyyttään kesän kalastusten jäljiltä, joten niitä täytynee hieman tässä paikkailla ennen kisojen alkua. Tai itseasiassa on jo hieman tullutkin päivitettyä, mutta lisää pitäisi vielä sitoa. Tyttäremme on ollut tiukasti "auttamassa" ja opettelemassa tuota touhua. Se lupaa ihan hyvää, kun ajattelee pidemmän päälle. Ehkäpä minulla on pian oma hovisitoja, joten jää enemmän aikaa muuhun hommaan. Kovin ovat lapset muutenkin kalastus touhuista innoissaan ja neiti on muutaman kerran päässytkin matkaan. Jahka nyt hieman vielä saavat ikää lisää, niin päästään kunnolla opettelemaan kalastusta.

Tuli myös tuossa viikonpäivät sitten, heitettyä reissu Keravanjoelle. Vettä oli vähän, mutta muuten oli ihan hyvä reissu. Tosin muutama iso ärräpää tuli, kun alueelta Kaukas-Kellokoski löytyi yhdet verkot ja runsaasti mato-ongintaan viittaavaa kalustoa.

Aloitimme Villen kanssa reissun Kaukasten padolta ja valuimme siitä sitten alas Kellokosken padolle asti. Kävimme useassa kohteessa tällä välillä. Kalasto oli seuraavaa, muutama lahna, ahven ja särki. Sekä lisäksi löysimme 4 kirjolohta. Taimenista ei paria epävarmaa pintomis havaintoa enempää ollut tietoa. Vaikka näitä pitäisi kuitenkin alueelta löytyä. Mukavaahan tuo oli kuitenkin hieman uusia mestoja käydä katselemassa ja ryteiköissä edetä. Töröjä alueella oli todella paljon ja näitä oli helppo haavilla ottaa kuvattavaksi, kun viitsi hieman pohjaa hämmentää ja asettaa haavin pohjalle.


4 kommenttia:

 1. Hienoa että muitakin perhostelijoita on eksynyt Kaukasiin. Itse vasta tässä aloittelen harrastusta, ensimmäinen aktiivikesä takana mutta Kaukas-Kellokoskea olen vuosiluvalla kiertänyt. On rauhallinen joki harjoitella ja pari taimenta (C&R tottakai kun on rauhoitettu) on noussut. Kirjolohia ei yhtään, haukia ja särkikaloja pari. Mutta yleisesti taimenkanta on ihan kohtuullinen vaikkakin pienikokoisia ovat.

  Tunnistin tosiaan kuvista paikat ja harmmillisesti risukot estävät kiertämistä tuolla, jollei sitten kahlaa. Itse en ole vielä Nukarilla tai Myllykoskella käynyt mutta ensi kaudesta näillä olisi tarkoitus käydä muutaman kerran vähintään.

  Kireitä loppukaudeksi, kohta tosin pitää siirtoa sidonnan salojen opetteleen kun kausi lähenee loppua.

  VastaaPoista
 2. Uusi tuttavuushan tuo Kaukasten alue oli, mutta uudelleen sinne tulee varmasti eksyttyä.

  Risukot tosiaan hieman rajaavat touhua, mutta niihinkin kyllä toisinaan lääkkeet löytyy. Kyllä siellä taimeniakin on, mutta meille ne eivät nyt juuri näyttäytyneet, vaikka muuten kalaa olikin liikenteessä.

  Nukarille kannattaa tulla piipahtamaan, vaikka tuossa rauhoituksen jälkeen.

  Kireitä itsellesikin, täällä kausi jatkuu vielä jäiden tuloon asti. Rauhoitus aika menee hauki jahdissa ja parilla lammella. Sitten vielä jos kelit sallivat, tulee pistäydyttyä joellakin. Sidonnat ovat jokseenkin jo alkaneet, mutta eiköhän tuo huippu niiden kanssa ajoitu jälleen tuonne tammi-helmikuulle. Saa sitten tulevan kauden aloittaa taas rasiat täytettyinä.

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti pitää Nukarille suunnata. Täytyy ottaa varmaan vuosilupa sinne ensi vuodeksi. Toki Kaukasiin teen myös reissuja. Noita vanhoja postauksia lueskellen, mihin seuraan kuulut Juha? Onko Nukarilla joku oma seura?

  Olen myös yrittänyt etsiä alueesta hyvää kartaa mutta löytänyt vähän satunnaisesti tietoa, pk.nettiä on ja googlea olen käyttänyt hakutyökaluina. Tarvitsisi varmaan oppaan koskelle, jotta tietäsi missä saa kalastaa, minne pysäköidä ja missä kannattaa kalastaa.

  Hyvää syksyn jatkoa, rauhoituskin loppuu reilu parin viikon päästä.

  VastaaPoista
 4. Kyllähän tuo kannattaa suunnata Nukarille.

  Nukarilla ei ole omaa seuraa tai en ainakaan ole moiseen törmännyt. Lähin varmasti toimiva on Hyvinkään perhokalastajat. Itse olen järvi-suomen kilpaperhokalastajien jäsen.
  Netissä on vaikea kunnollista karttaa löytää. Lupa-alue on todella laaja, kattaen Myllykosken ja hyvinkään alueen välisen alan. Tosin pääsääntöisesti tuon nukarin/raalan luvan omaavat kalastavat tuota nimenomaista nukarinkoskea. Joka jo sinällään kyllä on hieno paikka, mutta muuallakin on mahdollisuus kaloja löytää. Samoin tuota kalastuspainetta on vähemmän ja näin saa rauhassa kalastaa. Varsinaisia pysäköintipaikkoja ei ole kuin muutama, mutta teiden varsilla autoja näkee silloin tällöin.

  Nukarin seolta saa alueesta suurpiirteisen kartan, josta saa hyvin infoa paikasta. Tämän kanssa pääsee jo pitkälle tuolla liikkumisen kanssa. Löytyy laavupaikka, pysäköintipaikat, sekä tuo tietty kalastusalue, jossa mato-onginta yms. on kiellettyä.

  Opastajia löytyy rannoilta useasti, kun vain rohkeasti kyselee. Kaikkea tietoa ei varmasti saa toisista tivattua, mutta paljon sieltä kyllä saa vinkkejä ja apuja paikan suhteen. Kuten myös itseltäkin on monelle aloittaneelle ja paikalla ensimmäistä kertaa oleville tullut.

  VastaaPoista