Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

26.10.2013

Lokalahdelta haukea metsästämässä 18-20.10.2013

Tulipa käytettyä yksi syksyinen viikonloppu yhden hienon urheilukalan perässä merellä ankkaillen.

Lähdettiin tutulla sakilla liikenteeseen perjantai päivällä ja kerättiin matkalta kaikki porukkaan kuuluvat matkaan. Viiden äijän porukalla sitten suunnattiin kohti Lokalahtea tarkemmin pitkäluotoa.

Perille saavuttiin ja kamat saatiin kämppään roudattua, niin päätettiin lähteä vielä hetkeksi merelle. Itse pumppasin Juholta lainassa olleen kelluntarenkaan ja varustauduin sen mukaan vesille. Toiset lähtivät veneellä liikkeelle.Käytin tietenkin vene kyytiä hieman avuksi, jotta pääsin nopeammin pelipaikoille. Hyppäsin renkaaseen ja alettiin kalastamaan, hetken aikaa joutui kaloja etsimään, kunnes alettiin saamaan tapahtumia aikaiseksi. Pientä kalaa oli kohtalaisesti otilla ja parit kivat tällit sainkin perhoihin. Yksi kala innostui jopa hieman sinkoilemaan ja antoi hyvän opetuksen niiden nopeudesta, uiden tällistä suoraan kohti minua ja vetämällä siimat mennessään jalkojen välistä renkaan alitse. Pysyi kuitenkin kiinni, vaikka en meinannut pysyä itse perässä siiman lappauksen kanssa. Tuollainen reilu kiloinen hauki ylös ja takaisin uimaan. Pari muutakin kävi kelluntarenkaassa kääntymässä ja veneisiin noita nousi myöskin. Kaikki vain olivat tuota 1-1,5kg kalaa. Ainuttakaan isompaa tapausta ei illalla löydetty.Lauantaina lähdettiin aamupäivällä takaisin, vaikka rannalla kävikin hyvin selväksi, että tuuli on kova ja ikävästä suunnasta. Päätettiin kuitenkin suunnata merelle ja etsimään haukia. Niitä löytyikin runsaasti, tosin koon ollessa tuota eilisen luokkaa. Joka tapauksessa muutama ruokakalakin eksyi matkaan. Renkaassa kävi useampi pulikka kääntymässä ja kivaa oli, vaikka hieman työlästä oli ankalla mennä tuossa tuulessa ja heittoakin joutui hieman varomaan. Milloin takana ollutta muuta porukkaa ja milloin omaa päätään. Kyllä se meinaan tavallisen kovaa tulee heiton aikana päin kasvoja tuo kottaraisen kokoinen kasteltu tuhero.

Ruoka-aika ajoi meidät kuitenkin takaisin rantaan ja mökin lämpöön. Tuuli vain yltyi päivän mittaan ja päätettiin olla menemättä enään uudelleen. Keskityttiin nauttimaan seurasta ja korttipeleistä. Illemmalla mökin laidassa olleelle pellolle ilmestyi muutama peurakin joita sai hieman ikkunasta kuvattua. Pihalle mentäessä ottivat hatkat. Antti lämmitteli saunan illaksi ja siitäkin päästiin sitten nauttimaan.Sunnuntaille oli luvattu rauhallista tuulta ja koska kalat olivat olleet todella matalassa, päätin vaihtaa uppo 3 luokan siiman kelluvaan, koska intteriä en haukihommiin ole vielä saanut hommattua. Suunnattiin sunnuntai aamuna kohti lahdenpohjukkaa, mutta rauhallista piteli. Meri oli likimain täysin tyyni, ilma kirkas auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta, tämän lisäksi vesikin oli todella kirkasta. Kalat olivat varovaisella päällä, eikä tapahtumia hirveästi saatu. Muutama kala kuitenkin ylösasti ja seurimoita oli useampia. Itse en perhoilla tavoittanut kuin yhden alle kiloisen kalan, joka tuli hieman normaalista poikkeavalla tyylillä. Perhon uidessa vedessä ja itse potkien kohti seuraavaa spottia.

Löysin kaislikon reunasta hyvän kokoisen kalan pyörähtämään perhon perässä, tässä kuitenkaan tarttumatta. Mutta kuitenkin isompaakin kalaa oli, vaikka niitä ei reissulta tavoitettu.Kaiken kaikkiaan kalaa tuli reissulta ihan hyvin määrällisesti vaikka koko olikin 0,5-2,3kg väliltä.

Kelit hieman vaikeuttivat touhua ja oma siimavalinta sunnuntaille oli totaalinen huti.

Tuosta vielä linkki loppuihin kuviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti