Kuviani

Reissuissa on toisinaan tullut otettua enemmänkin kuvia. Niihin pääsee käsiksi joko teksteissä olevista linkeistä taikka sitten tästä.

Translate

10.8.2014

Kelluskelua välillä.

Tuossa tuli eilispäivänä käytyä Ahdin kanssa hieman kelluskelemassa renkaalla ja jallittamassa siikaa.

Tuo siian kalastus jäi tuolla Oulunjärvellä itseltäni väliin, vaikka sitä oli tarkoitus harrastaa, vaan eipä tullut niin tehtyä. Nyt sitten lähdettiin lauantai iltapäiväksi ja illaksi suorittamaan tuota nautintoa.

Saavuin itse rantaan tovi ennen Ahtia ja olin siinä saanut kamatkin suunnilleen valmiiksi, kun herra saapui paikalle. Pikaiset pulinat ja vesille. Itse latasin matkaan kaksi settiä ja Ahti yhden. Aika pitkälle samoilla suunnitelmilla molemmat liikkeelle, poikkeavuutena vain perhot.



Vesille päästyä ja ensimmäiset heitot tehtyä alkoikin jo tapahtumaan, sain kivan tärpin joka ei tosin kiinni pysynyt. Heti perään seuraavalla uitolla uusi tälli ja pari potkua kunnes irtosi. Tätähän tää siian kalastus onkin, koitin muistutella mieleen pikkuisia asioita joilla voisi tehostaa ylöstuloa. Hetken päästä uusi tälli ja jälleen irti. Tiputtelin siinä alkuun vissiin kuutisen kalaa, ennen kuin onnistuin saamaan ensimmäisen ylös asti. Pieniähän nämä perkuleet ovat, mutta kiva niitä on kevyillä vehkeillä kalastella.

Ahti ei tähän mennessä vissiin ollut saanut nykyäkään, mutta lopulta hänkin sai tapahtumaa. Tämä tosin osoittautui ahveneksi. Sain vähän ajan päästä toisenkin ylös ja annoin tuon Ahdille ahvenen kaveriksi. Ruokaa kun meinasi näistä hieman illalla tehdä. Jatkettiin kelluskelua tuulen mukana, samalla itselleni tuli jälleen useampi tiputus kaloista ja lopuksi vielä piuhat solmuun. No niistä selvittyäni oli aika polskia hieman takaisinpäin, jotta voi taas "laskeskella" tuulen mukana toiseen suuntaan. Jätin siimat uimaan polskiessani ja tässä kohtaa tuli tälli, tuli toinen ja kolmaskin. Lopulta neljäs jäi sitten jo kiinni asti ja siika köllötteli jälleen haavin pohjalla. Tämä sai jatkaa uintiaan vaikka olisikin ollut ruokakalan kokoista. Ahti huilasi jo sen verran kauempana, etten viitsinyt sinne lähteä polskimaan. Tein myös samalla päätöksen, että otetaan joka toinen Ahdille ja loput pois.

Uutta "laskua" tehdessä sain käytettyä 3 siikaa ylhäällä ja näistä kaksi jätin huilaamaan renkaan kyytiin.



Aurinko paisteli ja syönti hiljeni pikkuhiljaa iltaa kohden. Kivaa touhua tämä oli ja ihan positiivinen fiilis jäi, kun tätä siian kalastusta olisi viikonpäästä alkavalla Hossan kierroksella tarkoitus harrastaa. Tosin kalat toivottavasti hieman paremman kokoista. Joka tapauksessa itseluottamus kasvoi tällä reissulla.

Kaiken kaikkiaan siikoja tuli kohtalaisen hyvin, mutta vain toiseen renkaaseen... Ahdilla jotenkin tuppasi homma tökkimään, vaikka ny ylös muutaman saikin. Lopulta Ahdin matkaan lähti ahvenen lisäksi vissiin 7 siikaa, joten kyllä niistä hieman makua kielenpäälle saa.

Tässä vielä lisäksi muutama kuva reissusta.



Niin ja tulihan tuossa käytyä aikaisemmin Evolla Niemisjärvillä pyytämässä lujasti tyhjää. Kirjon pyynti on aika vihulaista näin kuumilla helteillä, joten tuo reissu meni enemmän ja vähemmän rentoutumiseen ja ahventen ongintaan. Siinäkin sentään pärjäsin perholla virveliä vastaan ihan OK, loppu tulos taisi olla mun ja Jusun osalta 6-2. Mutta tuosta nyt ei hirveästi muuten kerrottavaa jäänyt, jahka vedet viilenee, niin eiköhän sitä tule tuollakin taas piipahdettua. Lisätään nyt pari kuvaakin paikanpäältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti